Buna ziua,
In 11.01.2010 am fost ''prins'' in loc. Giurgeni cu 104km/h {asa a spus politistul} care era cu intr-o masina a politiei in mers in momentul respectiv si ca sa ma opresca a inceput sa dea ''biltzuri'' si a intrat cu masina pe sensul meu de circulatie. Am oprit,mi-a spus ce s-a intamplat si ca imi retine permisul pt 90 zile+amenda 540 lei. L-am rugat sa-mi arate foto si a zis ca doar in instanta.
Problema mea : Dupa completarea PV, a venit cu el gata scris la ''Alte mentiuni'' ,''Contravenient'' si pe ''Instiintarea de plata'' : Refuza. Fapt neadevarat, pentru ca eu am semnat, dupa care a scris la ''Alte mentiuni'' ce am avut eu de spus: ca nu sunt deacord cu viteza inregistrata,doresc fotografii ,doresc cerere de reducere. Mai este o mica neconcordanta cu drumul national pe care s-a intamplat fapta. In PV scrie DN2 localitate Giurgeni si in realitate este DN2A.
Ce credeti? Am vreo sansa sa-mi recuperez permisul daca fac contestatie?
Nu neg ca nu am depasit viteza legala in localitate dar nu 104 cum a zis politistul. As dorii schimbarea contraventiei la amenda si puncte, fara suspendarea permisului. Amenda am platit-o. Are vreo importanta in cazul in care fac contestatie?
P.S. Radarele PYTHON sunt omolgate sa inregistreze din mers?
Multumesc anticipat.
Buna ziua!
In primul rand multumesc pentru raspuns.Fragmentul ala l-am gasit pe internet si am vrut sa intreb aici sa fiu sigur daca e ok ca pe net se scriu multe prostii.
Eu stau intr-o localitate din jud. Timis aici vine postasul si aduce corespondenta,deci daca nenea postasu` se face ca nu ma gaseste acasa pana trec alea 30 de zile am scapat de amenda si pot sa imi iau si permisul inapoi??
Multumesc anticipat.
PROCESELE VERBALE NU SE REFUZA A SE PRIMI !
se primesc, se semneaza, dar in ele se scrie " Nu sunt de acord cu sactiunea acordata deoarece etc".
apoi iei procesul si poti face contestatie.
pentru ca dovada de circulatie este pe termen de 15 zile, iar daca tu nu ai procesul verbal in mana nu poti face contestatie .
Si daca ei nu trimit procesul verbal prin posta, si il intarzie pe traseu ca asa vor ei ( mi -sa intamplat mie , mi-au spus ca l-au trimis la bucuresti si nu stiu de el, dar dupa scandal mare facut l-au gasit in dulap in Pitesti unde fusese pastrat procesu verbal) , atunci nu mai ai cand sa faci contestatia si expira dovada de circulatie .
De stat pe dreapta stai fără discuţie că nu poţi face contestaţie dacă nu ai PV-ul, însă dacă acest PV devine nul prin necomunicare, scapi de amendă. Pe dreapta ai să stai teoretic doar 15 zile pentru că, 15 zile ai drept de circulaţie cu dovadă. În practică, statul pe dreapta are să fie mai lung, pentru că miliţienii au să te plimbe de la Ana la Caiafa, au să invoce că nulitatatea se constată doar de instanţă, când OG 2/2002 spune că nulitatea poate fi constatată şi din oficiu.
Cântăreşti bine ce vrei şi iei decizii.
Poţi să nu ridici o corespondenţă, e dreptul tău. Aparţinătorii în NICIUN CAZ nu ar trebui să ridice corespondenţa adresată ţie. Aceasta este privată, secretă şi inviolabilă, spune Constituţia asta nu eu...
Buna ziua!
Va multumesc inca o data pentru raspuns.A aparut o problema,am primit astazi 02.03.2010 p v,l-am gasit in posta nu m-a chemat nimeni niciunde sa semnez ceva.In plic este doar p v,pe plic este pusa o stampila cu data? 29 01 10 12 AR si pe spate alta cu 01 02 10 12 TM.Ce se intampla in cazul asta?Eu am auzit ca se poate sa semneze aia pe la posta in locul tau si sa o aduca asa,se poate asa ceva?
Va rog sa ma ajutati nu stiu ce se intampla de cand se scurg cele 48 de ore sau pot sa stau cu el pana trec cele 30 de zile..
Multumesc anticipat.
29 01 10 12 AR înseamnă că a plecat de la Arad pe 29 ian la ora 12 şi a ajuns la Timişoara pe 1 februarie ora 12.
Dacă poştaşul l-a lăsat în poartă înseamnă că a semnat el că nu te-a găsit acasă şi că a afişat la loc vizibil PV-ul. Asta înseamnă că l-ai primit.
Cele 48 de ore se iau după ştampila poştei.
Dacă ai timp nervi şi bani pentru deplasări fă contestaţie. Poţi plăti jumătate din minimul amenzii şi să faci contestaţie, în caz de câştigi îţi iei banii înapoi. Îţi mai spun încă odată, citeşte OG 2/2002 vezi dacă nu cumva a greşit ceva miliţianul când l-a completat şi du-te la judecătorie.
Succes.
Contestatie radar
mrAndreiS
Salut.
Am vazut ca sunt multi avocati inregistrati pe forum si ca in general raspund la intrebari. Am si eu cateva legate de suspendarea permisului. Deci, ... (vezi toată discuția)