avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chiriaș. Cine răspunde de ce se întâmplă în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chiriaș. Cine răspunde de ce se întâmplă în apartament atunci când vine poliția la ușă ?

Dacă vine poliția la ușa mea, în urma unei plângeri, iar eu sunt chiriaș acolo, ce se întâmplă ? Este proprietarul luat de gât cumva ? Sau sunt eu ?

Întrebarea și mai concretă este: în ce condiții mă pot face eu răspunzător pentru ce se întâmplă în apartament și în ce condiții este răspunzător proprietarul ? Contractul de închiriere (dacă există unul) poate juca un rol important ?

Puteți să-mi explicați puțin ?
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
Andrei_1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 14:04, 20 Iunie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
De ce se întâmplă în apartament este răspunzător cel care a determinat venirea poliției la ușă( depinde ce persoana, nu ați fost prea explicit când ați formulat întrebarea).
Daca nu exista contract de închiriere și nici declararea veniturilor din chirie la fisc, atunci este evident răspunzător proprietarul pentru evaziune fiscală.
Mulțumesc pentru răspuns!

Am avut la un moment dat plăcerea să mă trezesc cu poliția la ușă din cauza unei plângeri. Primul lucru pe care mi l-au spus a fost: "Bună ziua! Vrem să vorbim cu proprietarul". În condițiile astea, cum puteți să spuneți că "De ce se întâmplă în apartament este răspunzător cel care a determinat venirea poliției" ?

Întrebarea mea cred că e destul de clară. Chiar nu pot s-o formulez mai clar de atât.

Mă interesează să știu în ce condiții pot deveni responsabil atunci când sunt chiriaș. Semnarea unui contract de închiriere mă va face responsabil pentru ce se întâmplă în apartament ? Sau responsabil va fi în continuare proprietarul ?
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
Andrei_1989, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce se întâmplă în apartament?Petrecere cu gălăgie și muzică la volum maxim?Atunci chiriasul raspunde.Fiecare raspunde pentru faptele lui,nu ale altuia.
Dna Mița, răspunsul dvs e ambiguu.

Formulez altfel nedumerirea mea:

Cazul 1:

Sunt chiriaș, fără contract de închiriere, și vine poliția pentru că s-a făcut o plângere. Cine va fi tras la răspundere pentru plângerea făcută ? Eu, proprietarul sau amândoi ?

Cazul 2:

Sunt chiriaș, cu contract de închiriere, și vine poliția pentru că s-a făcut o plângere. Cine va fi tras la răspundere pentru plângerea făcută ? Eu, proprietarul sau amândoi ?

Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
Andrei_1989, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e niciun raspuns ambiguu, nu putea fi mai clar de atat.
daca politia voia sa vb cu proprietarul , e treaba lor, poate pt ca voiau sa il instiinteze de ce se intampla la el in casa, dar nu raspunde el pt faptele dvs.

Alte discuții în legătură

Este necesar acordul vecinilor pt inchiriere apartamentului? Teo-Tea Teo-Tea E nevoie de acordul vecinilor ( locuiesc la curte comuna) pentru a-mi inchiria apartamentul?multumesc (vezi toată discuția)
Scandal si probleme cu vecini, chiriasi care au copii galagiosi. ... Benjoo Benjoo Scandal si probleme cu vecini, chiriasi care au copii galagiosi. Ce se poate face? De cateva luni, in bloc s-a mutat cineva care are doi copii (cam in jur de ... (vezi toată discuția)
Chiriasi galagiosi saimarica saimarica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in problema pe care o intampin cu vecinii chiriasi de sub apartamentul meu, care fac galagie si nu au contract de ... (vezi toată discuția)