avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizația pentru însoțitor face parte din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizația pentru însoțitor face parte din cumulul venitului ...

Indemnizația pentru însoțitor face parte din cumulul venitului pensionarului pentru stabilirea acordării celor 700 lei ?
Cel mai recent răspuns: Coveianu Marian , utilizator 19:01, 16 Iunie 2022
Veniturile lunare la care face referire Ordonanța de urgență sunt:

a) venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

b) venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

c) venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

d) venituri din indemnizația socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare;

e) venituri din salarii şi asimilate salariilor, raportate în "Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate" al cărei termen de depunere este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plătește ajutorul financiar. Acesta se acordă doar dacă veniturile cumulate și realizate de aceeași persoană sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.
Daca am pensi 1550 lei, iar cu indemnizatia pentru insotitor fac 2820 lei, primesc suma de 700 lei in iulie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie de urmas cu indemnizatoe cf. og 105/1999 ietim ietim Pana acum o luna, mama mea a beneficiat de indemnizatie acordata cf. OG. 105/1999 fiind persecutata etnic. Ea nu a beneficiat de nici o alta forma de venituri. ... (vezi toată discuția)
Mama este persoana cu handicap grav ; este singura si are drept ... provincia provincia Mama este persoana cu handicap grav ; este singura si are drept de folosinta a locuintei cf. contractului de vanzare cumparare . proprietarul locuintei - fiul ... (vezi toată discuția)