avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de împrumut / Bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de împrumut / Bilet la ordin

Bună ziua!

Doresc să împrumut o altă societate cu o anumită sumă de bani și să mă asigur că nu vor fi probleme cu returnarea împrumutului.

Mă gândesc să introduc în contractul de împrumut și garanții privind bilete la ordin.

Dacă voi primi bilet la ordin completat în alb, fără protest, neavalizat, pot introduce biletul la plată dacă împrumutul nu va fi returnat la scadență?

Există posibilitatea ca debitorul să nu aibă sold în cont, iar eu să introduc biletul la plată, să fie refuzat de către bancă, ulterior - trebuie să mă îndrept către instanță în baza contractului de împrumut pentru recuperarea sumei?

Ce se întâmplă cu biletul la ordin în caz că acesta va fi refuzat de către bancă din lipsă de sold?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
knfz03, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:23, 14 Iunie 2022
Buna ziua, in primul rand trebuie sa va asigurati ca redactati in mod corect clauzele contractuale. Biletul la ordin nu va ajuta in situatia indisponibilitatii de acoperire financiara a biletului la ordin. Ce trebuie neaparat dvs. sa faceti este sa va asigurati ca veti solicita atestarea contractului de imprumut de catre un avocat pentru ca acesta sa devina titlu executoriu la data scadentei si sa nu mai ajungeti in instanta in caz de neplata, putand executa direct debitorul. Suplimentar, il puteti iscrie in Arhiva de Garantii Mobiliare,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate de banca care depasesc soldul unui client chereci chereci am un client care are un sold scadent de 40.000 ron. Eu am bilete refuzate de banca emise de client de 40.000. pe langa aceste bilete refuzate mai am 3 ... (vezi toată discuția)
Bo tip vechi, scadenta depasita EllaR EllaR Buna. ma confrunt cu o mica..mare problema, pe care sper sa ma ajutati sa o clarific. In cadrul unui contract, societatea noastra a garantat avansurile ... (vezi toată discuția)