Da, au contract de vanzare-cumparare facut la notar, intre bunicii mei ca vanzatori si parintii mei ca si cumparatori.
Irina Pricop a scris:
Asa ati scris mai sus, sora mai mica a bunicii .....
Ce acte au avut parintii dvs. pe acel teren? Exista ctr. de v/c?
Misha4870 a scris:
Buna ziua,
Nu este sora bunicii ci sora mai mica a mamei. Catre ea bunicul a lasat testament, pe acelasi teren pe care il vanduse cu 10 ani in urma mamei mele. Pur si simplu a facut o mare incurcatura, o tampenie pe romaneste.
Mai tarziu, sora mamei s-a dus sa isi faca titlu de prorietate pe teren (cel putin asa ne-au spus noua). Iar dupa moartea ei (a acestei surori a mamei) copiii ei au facut succesiune pe mostenirea de la mama lor, netinand cont ca terenul fusese vandut.
Acel ctr e titlul dvs. de proprietate. Al dvs. si al surorii. Dezbateti succesiunile dupa ambii parinti si apoi intabulati. Testamentul nu e valabil. Nici "vanzarea" de care vb verisoara fiindca terenurile nu se pot vinde decat prin act autentic, incheiat la notar. Or ea nu are titlu si nu putea incheia un asemenea act.
Misha4870 a scris:
Da, au contract de vanzare-cumparare facut la notar, intre bunicii mei ca vanzatori si parintii mei ca si cumparatori.
Irina Pricop a scris:
Asa ati scris mai sus, sora mai mica a bunicii .....
Ce acte au avut parintii dvs. pe acel teren? Exista ctr. de v/c?
Misha4870 a scris:
Buna ziua,
Nu este sora bunicii ci sora mai mica a mamei. Catre ea bunicul a lasat testament, pe acelasi teren pe care il vanduse cu 10 ani in urma mamei mele. Pur si simplu a facut o mare incurcatura, o tampenie pe romaneste.
Mai tarziu, sora mamei s-a dus sa isi faca titlu de prorietate pe teren (cel putin asa ne-au spus noua). Iar dupa moartea ei (a acestei surori a mamei) copiii ei au facut succesiune pe mostenirea de la mama lor, netinand cont ca terenul fusese vandut.
E important cine e in CF. Mai putin important cine a platit impozitul dar conteaza cine e trecut la rolul fiscal.
Actiune in revendicare puteti face doar daca terenul e in posesia verisoarelor. Actiunea in revendicare este a proprietarului neposesor contra posesorului neproprietar.