avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Definire si exemple calomnie, ofensa, amenintare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Definire si exemple calomnie, ofensa, amenintare

Buna ziua. Daca i-am spus unor politisti ca nu isi fac treaba si am cerut sa se prezinte, s-au prezentat numai dupa ce am precizat ca le voi face o sesizare, pot fi sanctionat cumva ? Intreb asat pentru ca dupa aceste actiuni m-au legitimat. Mentionez faptul ca nu au existat injurii. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
1111_scrap, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 18:02, 15 Iunie 2022
Ideea este ca politistul este obligat sa se prezinte. Mai mult, trebuie sa prezinte legitimatia de serviciu, pentru ca simplul port al uniformei nu-l indreptateste sa va ceara actul de identitate. Se poate intampla ca un infractor sa se imbrace in politist si din acest motiv politistul este obligat sa arate legitimatia de serviciu. Multi nu o fac din exces de zel...ca asa e in tara asta - nu se respecta mai nimic! Daca nu i-ati injurat sau amenintat, nu vi se intampla nimic. Faptul ca le-ati spus ca le faceti sesizare nu constituie o problema penala, insa s-ar putea sa va tina minte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde incepe si unde se termina abuzul politiei? heiz heiz Buna ziua, astazi ma aflam mai departe de casa, lucru incriminator ar spune unii, impreuna cu un amic in jurul orei 22:30 langa parcarea unui bloc, mai exact ... (vezi toată discuția)
Minciuni si politia sta drennn1 drennn1 Buna ziua . Pe la sfarsitul lunii Iunie , a fost o furtuna afara .Mama se afla pe balcon , si la parter , stateau niste baieti , care vin in permanenta la noi ... (vezi toată discuția)
Politia romana, pentru a apara interesul si paza publica, sau niste organe care abuzeaza de puterea pe care legea le-o ofera? parlucian parlucian Azi noapte am trecut printr-o intamplare nefericita. Nu vreau sa lungesc prea mult, dar treburile s-au intamplat cam in felul urmator. Ieri a fost ziua mea de ... (vezi toată discuția)