avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament soti fara copii, dar cu animale de companie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament soti fara copii, dar cu animale de companie , daca mor amandoi

Buna ziua . As avea o intrebare legata de testament . Eu si sotul meu nu avem copii . Vrem sa ne facem testament prin care sa ne lasam unul altuia tot ce am dobandit impreuna . Intrebarea mea este daca se poate specifica in testamentul fiecaruia ca in cazul ( si numai in cazul ) in care murim amandoi ( in accident de ex ) , tot ce avem sa ramana unei persoane care sa aiba grija de animalele noastre de companie .
Defapt vrem sa imputernicim pe cineva prin testament sa foloseasca tot ce avem pt animalele noastre ....
Dar aceasta persoana sa aiba drept la testament NUMAI daca murim amandoi .... daca moare numai unul dintre noi , totul sa revina celuilalt .
Multumesc .
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
justmeanamaria, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc :) pentru noi, animalele pe care le-am salvat , au fost intotdeauna membri ai familiei , si nu mi se pare corect ca in cazul in care se intampla ceva , sa vina neamuri cu care nu mai avem nicio legatura sa puna mana pe ce este al animalelor noastre si sa le arunce in strada . de aceea vom face tot posibilul ca daca se intampla ceva , sa fie ele in siguranta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuplu decedat fără urmași. cine are dreptul la moștenire? liliana.rr28@yahoo.com liliana.rr28@yahoo.com Un unchi și soția ambi decedați fara copii dar unchi cu frați în viață doar unu are dreptul fratele în viață sau și copii frățiilor morți? (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)