avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o ...

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o problema destul de delicata in casnicie si nu stiu cum pot iesi din ea fara sa divortez. Sotia nu ma lasa sa ma implic aproap de niciunfel in cresterea, educatia, legatd e sanatatea copilului. Vrea sa le faca ea pe toate, iar eu sa o ajut cand are ea nevoie. Pare ideal pana aici. Nu m-ar fi deranjat neaparat acest lucru, insa din punctul meu de vedere ia niste decizii importante fara mine cu privire la copil, unele decizii care din punctul meu de vedere si nu numai(am vorbit cu medic pediatru, cu psihoterapeut, cu persoane calificate, cu prieteni, cu toata l;umea) sunt gresite si dauneaza copilului. I- am zis ca nu poate sa ,,imi ia drepturile'' ( legate de educatie, crestere, sanatate) asupra copilului si eventual eu sa am doar obligatii atunci cand imi cere ea. Am ajuns sa ma gandesc sda chem protectia copilului din cauza faptul ca ii creeaza multe probleme copilului, prin modu cum ia deciziile, chiar daca ea este bine intentionata. Pe mine ma consuma destul de rau situatia aceasta, in care ca sa pot sa imi exercit drepturile asupra copilului ar trebui sa fac vreun gest necugetat, sa folosesc forta, etc ceea ce nu doresc. Cum as putea sa o oblig cumva sa ma lasa sa hotataesc si eu ce e bine pentru copil>? sau sa o determin sa hotaram impreuna acest lucru? Am incercat sa vorbesc cu ea, dar nu ma cadem de acord,
Cel mai recent răspuns: adriano12 , utilizator 10:56, 5 Iulie 2022
Nu sunt lasat , in sensul ca imi interzice sa imi exercit atat drepturile cat si obligatiile fata de copil . Iar in acest caz, nu imi ramane decat sa devin agresiv fizic sau verbal, ca sa pot sa particip la cresterea copilului. Ori eu nu doresc asta. Va dau cateva exemple:
-copilul are niste probleme de sanatate(are aleergie la laptee de vaca), iar eu as vrea sa mergem cu el la alergolog. sotia nu vrea sa mergem sau amana;
-deoarece copilul nu poate manca lactate din cauza alergiei la laptele de vaca si poate aparea deficit de calciu, eu am sugerat sa ii facem de doua ori pe an analize de sange pentru a monitoriza situatia si mergem la un nutritionist care sa ii prescrie scheme echilibrate de meniuri, insa sotia nu a fost de acord , spunandu -mi ca se descurca si ea singura cu treaba asta. lucru care nu se intampla de fapt, de multe ori vaitandu-se ca nu stie ce sa ii mai dea de mancare
si exemplele pot continua.
E frustrant sa nu pot participa in egala ,asura la cresterea copilului, in a avea grija de el, fara sa ma cert sau sa devin agresiv, fizic sau verbal, repet. Vreau sa mentionez ca nu am recurs la asa ceva, ci ca doar asa probabil ma pot impune.
Poate ca nu stim noi situatia exacta ,dar faptul ca e mama ,nu inseamna neaparat ca e o mama " buna" . Un copil nu este un lucru construit de cineva ,cu drepturi de proprietate ,si il amenajezi asa cum se simte peoprietarul confortabil .
Un copil poate avea interese opuse parintilor : eu nu am timp ptr ca prajesc cartofi ,sa merg sa imi cumpar tigari si bere si intru in sevraj . Trimit copilul pâna la chiosc ,ca tot nu are alta treaba . E doar un caz din multe altele !

irina.pricop a scris:

Pai ieri voiati sa evacuati mama, azi vreti binele copilului. Nu prea stiti ce vreti.

adriano12 a scris:

Nu este vorba de o frustrare personala, caci daca un copil are doi parinti, consider ca acestia trebuie sa se completeze in demersurile le fac pentru binele copilului. Ori eu nu sunt lasat. Consider ca este o atitudine hiper mamoasa si posesiva a sotiei



2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In concluzie, sotia este o femeie abuzata, si dvs va mirati ca nu va permite sa va implicati mai mult in cresterea copilului. Si nu, nu ne explicati cum sotia va “obliga” sa fiti violent fara ca dvs sa vreti asta, pt comportamentul dvs nu exista justificare! Mergeti la un psiholog singur sau impreuna cu sotia, daca vreti sa mai salvati ceva. Desi sotia ar cam trebui sa isi faca bagajul si sa plece cu copilul ca asta nu e atmosfera in care sa creasca un copil, o fetita!
Eu nu am fost si nu sunt violent de niciun fel. Spuneam ca doar asa cred ca m-as putea impune, ca sa pot sa ma implic in cresterea copilului. Ceea ce nu am de gand sa fac(sa fiu violent, desi se joaca cu nervii mei). De ce ati concluzionat ca sotia e abuzata? Dvs va auziti ce spuneti? E abuzata ca eu sunt nevoit sa ma uit lung cum ea vrea sa creasca de capul ei copilul? De parca ar fi vaduva sau divortata? As aaccepta intr=o oarecare masura sa se ocupe ea mai mult de copil, dar de multe ori nu ia deciziile cele mai bune pt acesta, din punctul meu de vedere si nici nu ma consulta. Caci altfel, daca vedeam ca este foarte responsabila si ia deciziile corecte pt copil, as sta mai in umbra, Insa stiti dvs, si eu imi iubesc copilul si eu vreau sa il protejez. Ma consider un tata responsabil comparativ cu majoritatea tatilor din ziua de azi si am si educatie si cultura cat sa ii prinda bine copilului nostru. Si eu ii vreau binele. Dar nu tine cont de parearea mea sau ideile mele , care pot fi mai bune uneori, in ceea ce priveste copilul. Dvs cum v ati simti daca sotul dvs nu v-ar da voie sa va implicati mai deloc in cresterea , educatia copilului dvs? Ati spune ,Multumesc!'' si ati iesi cum doamnele la coafor?
Dvs ati spus ca deveniti violent, nu eu!

Alte discuții în legătură

Un parinte poate pierde acest drept daca nu plateste pensia alimentara? momiro momiro sunt divortata din anul 2009 copilul are 7 ani si in toti acesti ani nu am primit deloc pensia alimentara hotarata in sentinta de divort definitiva si ... (vezi toată discuția)
Divort azorel1 azorel1 ma confrunt si eu cu o situatie ciudata. sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)