avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o ...

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o problema destul de delicata in casnicie si nu stiu cum pot iesi din ea fara sa divortez. Sotia nu ma lasa sa ma implic aproap de niciunfel in cresterea, educatia, legatd e sanatatea copilului. Vrea sa le faca ea pe toate, iar eu sa o ajut cand are ea nevoie. Pare ideal pana aici. Nu m-ar fi deranjat neaparat acest lucru, insa din punctul meu de vedere ia niste decizii importante fara mine cu privire la copil, unele decizii care din punctul meu de vedere si nu numai(am vorbit cu medic pediatru, cu psihoterapeut, cu persoane calificate, cu prieteni, cu toata l;umea) sunt gresite si dauneaza copilului. I- am zis ca nu poate sa ,,imi ia drepturile'' ( legate de educatie, crestere, sanatate) asupra copilului si eventual eu sa am doar obligatii atunci cand imi cere ea. Am ajuns sa ma gandesc sda chem protectia copilului din cauza faptul ca ii creeaza multe probleme copilului, prin modu cum ia deciziile, chiar daca ea este bine intentionata. Pe mine ma consuma destul de rau situatia aceasta, in care ca sa pot sa imi exercit drepturile asupra copilului ar trebui sa fac vreun gest necugetat, sa folosesc forta, etc ceea ce nu doresc. Cum as putea sa o oblig cumva sa ma lasa sa hotataesc si eu ce e bine pentru copil>? sau sa o determin sa hotaram impreuna acest lucru? Am incercat sa vorbesc cu ea, dar nu ma cadem de acord,
Cel mai recent răspuns: adriano12 , utilizator 10:56, 5 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati citit cu atentie. Am ziis: ,,,Pe mine ma consuma destul de rau situatia aceasta, in care ca sa pot sa imi exercit drepturile asupra copilului ar trebui sa fac vreun gest necugetat, sa folosesc forta, etc ceea ce nu doresc.''
Sa va zic: eu am avut o situatie similara in familie: fratele tatei si sotia lui. Au crescut 2 copii minunati. Daca o ascultai pe ea, avea dreptate, era o victima. Daca il ascultai pe el si pe coana soacra si pe tatal meu, aveau ei dreptate si ea era sub orice crtica. Ca gospodina, nevasta, femeie .... era sub orice critica, acum la varsta asta, pot sa recunosc. Si asa a ramas, deci nu va faceti multe vise in privinta asta. Insa, cu toate frecusurile, repet, au crescut 2 baieti minunati, casa e in aceeasi dezordine si in acelasi balamuc, tatal meu si mama lui nu mai sunt asa ca nici cine sa le gateasca nu mai are, dar se descurca, a invatat unchiul sa gateasca intre timp. Viata a mers inainte, cu bune si cu rele. Imi imaginez ca si lui i-or fi venit nervii de multe ori, si ei la fel, au vrut sa si divorteze la un moment dat .... Au peste 70 de ani acum si tot impreuna sunt. Lasati-o mai usor cu exercitarea drepturilor ca nu sunteti vechil pe mosie.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
irina.pricop, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama e isterica? Sau tatal care vrea sa care copilul la analize de doua ori pe an, ca..asa vrea el! La nutritionist nu ai nevoie de mama sj de copil, poti sa mergi si singur sa iti faca un meniu pentru copil. Chiar e recomandat sa mergi sa discuti jn liniste. Cine il opreste? Mama? Nu cred ca e stapana pe timpul lui. Monopol al mamei?? Traim in Romania, unde mama sta acasa cu copilul minim 2 ani! Cine ati vrea sa fie ingrijitorul principal al unui copil mic?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Un parinte poate pierde acest drept daca nu plateste pensia alimentara? momiro momiro sunt divortata din anul 2009 copilul are 7 ani si in toti acesti ani nu am primit deloc pensia alimentara hotarata in sentinta de divort definitiva si ... (vezi toată discuția)
Divort azorel1 azorel1 ma confrunt si eu cu o situatie ciudata. sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)