avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,traiesc in concubinaj de 15 ani.in aceasta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,traiesc in concubinaj de 15 ani.in aceasta perioada am ...

Buna ziua,traiesc in concubinaj de 15 ani.in aceasta perioada,am construit cu concubinul o casa de vacanta pe un teren concesionat de el de la primaria localitatii.am contribuit impreuna la cumpararea materialelor pentru constructie ,mobila,amenajare interioara si la plata taxei de concesiune.fiecare avem din casatoriile anterioare copii(el doi,eu unul)cu care suntem in relatii foarte bune(sunt majori).ce trebuie facut pentru ca in cazul decesului partenerului meu, copilul meu sa mosteneasca o parte din valoarea acestui imobil.este suficient un testament facut la notar prin care sa se specifice ca cei 3 copii sa mosteneasca si sa foloseasca impreuna imobilul?multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:38, 25 Iunie 2022
Da. Legal, moștenitorii sunt cei doi copii ai săi. Dar poate să lase, prin testament, până la o jumătate din averea sa oricui altcuiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu si partenerul meu convietuim de 16 ani.in acest timp am construit ... ligiasmeureanu ligiasmeureanu Eu si partenerul meu convietuim de 16 ani.in acest timp am construit impreuna o casa pe un teren concesionat de partenerul meu.partenerul meu are 2 copii ... (vezi toată discuția)
Testament intre concubini.... chitoiu chitoiu Servus! Traiesc in concubinaj de peste 8 ani , timp in care am cumparat impreuna cu concubina un teren pe care am construit o casa si alte bunuri comune, ... (vezi toată discuția)
Copiii mei pot mosteni bunurile concubinei, in cazul decesului meu? comarius comarius Buna ziua ! Daca se poate sa fiu lamurit intr-o problema ... De 16 ani traiesc in concubinaj. In acest timp nu am divortat, avand grija ca, copiilor mei din ... (vezi toată discuția)