avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca se poate solicita schimbarea ...

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca se poate solicita schimbarea domiciliul unui minor de la mama la tata in urma solicitarii mamei. Tatal nu se implica, nu isi viziteaza copilul, iar mama nu are niciun fel de ajutor, nici din partea familei si nici din partea tatalui si a ajuns la epuizare si burnout. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:46, 30 Iunie 2022
Chiar dacă obține nu are cum sa îl constranga sa execute. Asta e problema legislației noastre.

irina.pricop a scris:

Eu refuz sa cred ca instantele aplica un sablon. Adica asa cum parintele nerezident are voie sa ceara tot ce-i trece prin cap si mai si primeste, cred ca si parintele rezident poate cere ajutor. Ca nu oricine isi permite bona, bunici, matusi, etc. Si in momentul in care esti parinte rezident si nu mai poti si pui in pericol atat siguranta ta cat si a copilului, ma indoiesc ca nu va exista flexibilitate din partea instantei. Dar nu va contrazic daca imi spuneti ca nu e ca mine, neavand mare experienta in asemenea cauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor custodie copil invisiblemoon invisiblemoon Buna ziua, Sunt o mama divortata cu un copil minor, custodie comuna cu domiciliul copilului stabilit la mama, cu o pensie alimentara infima. Dar tatal ne ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru nerespectarea programului de vizita? juliaeva juliaeva Buna seara! Ce masuri pot fi luate daca tatal copilului minor nu respecta programul de vizita si nu vrea sa ia copilul la fiecare al doilea sfarsit de ... (vezi toată discuția)