avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factureaza prestarea servicii cu taxare inversa, ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factureaza prestarea servicii cu taxare inversa, declara in 390?

firma constructii din ro platitoare de tva lucreaza cu muncitorii in austria,delegati ptr 60 zile ,executa lucrari de reparatii interioare la un imobil(in baza contract incheiat cu firma din Au si ea platitor de tva)
intrebare;factureaza prestarea servicii cu taxare inversa,declara in 390?
multumesc !
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:01, 30 Iunie 2022
nu se declara in 390 . Se factureaza fara TVA , operatiunea fiind impozabila in Austria. Trebuie sa va interesati daca nu cumva aveti obligatia intregistrarii in scop de TVA in Austria si sa facturati cu TVA austriac serviciile si sa depuneti decont de TVA acolo. In Romania nu sut obligatii dpdv al TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva servicii ue firma neplatitoare de tva valienache valienache Buna ziua, am o speta care nu am maii avut-o pana acum, daca pot primi un sfat fiscal. O firma din RO neplatitoare de TVA are un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar Laura Gherghel Laura Gherghel As dori sa maajutati cu un exemplu de inregistrare in contabilitate legat de taxarea inversa, pt prestari servicii intracomunitare. Firma are sediul in RO ... (vezi toată discuția)