avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara, Va cer sfatul in urma unei intamplari ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara, Va cer sfatul in urma unei intamplari petrecute nu ...

Buna seara,
Va cer sfatul in urma unei intamplari petrecute nu demult.Pe strada pe care locuiesc,in timp ce ma aflam in fata casei mele,am fost martorul unei infractiuni cred.
Un vecin a trecut in mod intentionat cu masina (spun asta pentru ca se putea evita cu usurinta iar reactia ulterioara a acestuia nu era una de parere de rau) peste un motan ce apartinea altui vecin iar asta s-a intamplat in prezenta mea.
Imediat dupa impact,motanul a decedat.
Toata intamplarea a fost inregistrata si de o camera video amplasata pe imobilul meu.
Ce este de facut in acest caz?
Am fost martorul unei infractiuni?

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În temeiul Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, următoarele infracțiuni sunt pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani:
a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;
b) schingiuirea animalelor;

Dati filmarea vecinului cu tot cu articolul acesta, sa faca plangere penala la Politie sau Parchet.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@tudorica De facut se pot face multe, dar atentie! Stiti vorba, unde dai si unde crapa! Puteti sesiza parchetul, e o posibila infractiune. Problemele ar putea incepe pt. dvoastra cand ar veni vorba despre camera care a filmat scena. E pe imobilul dvoastra! Sunt puzderie de postari despre folosirea camerelor ,,de supraveghere", cand e legala, cand nu e legala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema e cum folosești acele imagini iar dacă le folosești pentru a dovedi o infracțiune predându-le organului în drept nu cred că e o problemă. Ba chiar ascunderea faptei la care ai fost martor ar putea deveni o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune - distrugere cuib randunele tomasso tomasso presedintele asociatiei de proprietari a distrus cuiburile de randunele ucigand puii care se aflau in ele, acestea fiind construite in coltul tavanului ... (vezi toată discuția)
Caine de curte ucis de un animal de om GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua Am avut un caine la curte care mi-a fost ucis cu salbaticie si fara motiv de un animal de vecin de pe strada.Cainele se afla slobod in ... (vezi toată discuția)
Animale otravite fulminator fulminator Acum o jumatate de ora in urma, cand ma duceam sa inchid animalele, am auzit un miorlait din sura. In sura am fan. Pentru ca lipsea de 2 zile cotoiul familiei, ... (vezi toată discuția)