avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Se poate da examen dupa 15 zile daca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Se poate da examen dupa 15 zile daca permisul a fost ...

Buna ziua. Se poate da examen dupa 15 zile daca permisul a fost suspendat pentru depasire in trecere pieton peste limita de víteza?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Cecike , utilizator 08:53, 22 Decembrie 2022
Pentru putin. Pentru "antrenament" incercati aici:
[ link extern ] /
[ link extern ] /

Cecike a scris:

Árt .102 alin 3 lit g este cu paguba dar nu a fost nici o paguba.se poate cere corectare.Multumesc

Nu înțeleg, ați pus o întrebare? Dacă da, vă rog să reformulati și sa dați mai multe detalii. Chiar nu pricep.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
latka, utilizator
Permisul a fost suspendat conf..Art 102 alin 3 litera A sí litera G
.art.102 alin.3 lit.g inseamna cu pagube materiale.Dar nu sa produs nici o paguba materal.Se poate contesta?
Deci sunt 2 fapte pina la urma. Nu puteti sa faceti nimic, deoarece ati fost surprins sub influenta alcoolului si sunt 2 pct. de la art 104 alin 2 din codul rutier care va interzic asta. Unul vi l-am spus la inceput, iar al doilea este conducerea sub influenta alcoolului:
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
....................................
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);

In plus vi se insumeaza cele doua perioade de suspendare, adica aveti 180 de zile :

Articolul 104^1
(1) În cazul săvârșirii a două sau a mai multor contravenții care atrag și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin același proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă.

Veti mai conduce in 2023.

Dar, pentru a nu ajunge la 210 zile de suspendare, trebuie sa treceti de testul 13/15, asa ca sunt bune link-urile pe care vi le-am dat.

Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
...................................
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2022
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)
Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Salutare, mi s-a reținut permisul pentru a doua oara (101 km in ... 22Maxpain 22Maxpain Salutare, mi s a reținut permisul pentru a doua oara( 101 in localitate ) Pot sa dau redobândire pentru reducerea așteptării sau va trebui sa dau sala ... (vezi toată discuția)