avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri

Buna ziua,
Eu si sotia mea , divortati deja, urmeaza sa facem o procedura de partaj la un mediator . Bunurile ar fi o proprietate comuna care consta intr-o casa de vacanta de dimensiuni reduse si curte . Casa este utilata complet cu tot ce presupune o gospodarie . Afara de asta ar mai fi niste echipamente electrocasnice in locuinta mea proprietate personala, unde am locuit . Problema ar fi ca din ce am inteles de la sotia mea, ea revendica intreaga proprietate comuna si aproape tot echipamentul electrocasnic din locuinta mea, sustinand ca a avut venituri duble fata de mine , lucru adevarat de altfel . Insa nu prea pot accepta asa ceva fiindca aproximativ 40% din constructia casei de vacanta a fost executata de mine , apoi am mai contribuit in afara de bani proveniti din salariul meu si cu alte sume de bani pe care din pacate nu am cum sa-i justific fiindca i-am primit fara acte doveditoare sau cu o suma de bani provenita dintr-o mostenire . Ar fi urat ca dupa 18 ani sa ma trezesc cu casa goala, ca si cum nu am facut nimic toata viata . Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 8 Iulie 2022
Veti partaja in instanta pt ca nu va intelegeti, contactati un avocat.
La mediator mergeti cand sperați ca va veti intelege si apoi, acel acord se depune in instanta sau notar.
Nu e rau sa mergeti la un mediator, dar daca ea vrea tot, mergeti degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort Marius_mto Marius_mto Doi soti au ca bunuri comune doua case cu teren, una construita in timpul casatoriei pe teren cumparat din banii proveniti de la o retrocedare din partea ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Andreea U Andreea U Procesul de divort s-a incheiat in urma cu un an. Am tot sperat sa obtin o intelegere amiabila cu fostul sot pentru bunurile comune (un apartament achizitionat ... (vezi toată discuția)
Divort cu dileme. una "scriem" alta vrem? dorin_bi dorin_bi 1. Citatie , culpa comuna, intabulare in favoarea reclamatei (in interesul copilului minor). plata sulta, final. 2. La prima infatisare suntem de acord ... (vezi toată discuția)