avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Declaratie de avere. Buna ziua. In 2015 la \"sfatul\" ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Declaratie de avere. Buna ziua. In 2015 la "sfatul" fostului ...

Declaratie de avere.
Buna ziua.
In 2015 la "sfatul" fostului sot si a unor probleme personale, am scris in declaratia de avere ca am luat impreuna un imprumut de la soacra in valoare de 50.000 lei. Avea si o data scadenta in 2022.
In 2016 aceasta datorie nu mai apare pt ca am realizat cand de absurd este ceea ce am facut.
In 2020 divortam si acesta acum ma ameninta ca se duce sa ma execute silit (in numele mamei sale). Stiu ca unele procese de executare silita se judeca si fara citarea partilor si imi este foarte teama ca ma voi trezi intr-o zi cu contul blocat.
Am cerut parerea unui avocat dar aceasta a fost sa nu fac eu primul pas ( exp autodenunt) si sa astept procesul. Insa daca ma trezesc ca se judeca si fara sa ma intrebe nimeni nimic?
Ce pot face? Va rog!
Cel mai recent răspuns: Ela_adm , utilizator 17:47, 29 Iulie 2022
Va multumesc din suflet pt raspunsuri!

petrucelmare a scris:

daca in declaratia din 2015 apare suma ca imprumutata iar in 2016 nu mai apare, puteti spune ca ati dat banii inapoi in 2016, acesta fiind si motivul pentru care nu mai apare. atata timp cat nu exista un document de imprumut, nu trebuie sa existe un document de restituire. "pe vorbe" v-a dat banii in 2015, "pe vorbe" i-ati dat inapoi in 2016 si astfel nu mai puteti fi acuzata de fals in declaratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita codebitor daeu daeu Sunt codebitorul fostului sot, care in prezent nu mai doreste sub nici o forma sa mai plateasca ratele unui imprumut pentru nevoi personale in franci, motivand ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! divort .... Tedesco Tedesco Buna ziua! Inainte de casatorie sotia mi-a dat o suma de bani, iar dupa ce ne-am casatorit, la vreo 8-9 luni m-a tot batut la cap sa mergem la notar unde sa ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)