avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare mostenire

Bună ziua,

De curând am descoperit un extras de carte funciara din anul 1995, în care apare ca unic proprietar strabunica mea. În afara de un teren din CF, au fost vândute toate imobilele când strabunica trăia. Terenul nevandut din CF, nu am știut de el pana acum. Nici strabunica, nici bunica nu mai trăiesc,locatia exacta nu se cunoaște, număr topo nu exista în acest CF vechi. Mama știe de existenta acestui teren din CF care nu a fost vândut în 1995, dar cumva a rămas uitat de vreme și s-a gândit ca l-a pierdut neinteresandu-se de el. Menționez ca nici impozit nu s-a plătit pt acel teren pana acum.
Mai am drept la mostenire, dacă fac succesiunile?( Ma gândesc ca trebuie făcute doua succesiuni, și după strabunica și după bunica).
Având în vedere ca nu s-a plătit impozitul ce șanse sunt sa îl fi luat statul roman? Dacă ar fi luat de stat, am vreo șansă să îl recuperez? Care ar fi pașii pe care ar trebui sa ii urmez în vederea recuperării moștenirii?

Mulțumesc frumos!
Robert C.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:03, 4 August 2022
Interesati va la primaria din localitate despre acel teren si vedeti daca puteti obtine si un extras de carte funciara pentru informare. In functie de ce aflati veti decide si pasii de urmat. Pentru a intra in posesia acelui teren intr adevar trebuie a fi dezbatute cele 2 succesuni anterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ODANY ODANY Cu mult timp in urma bunicul meu a vandut o casa si terenul din jurul casei ( doar 800mp din totalul de 1300).Dupa 1990 tatal meu a solicitat printre altele si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 100 de ani? adina mantas adina mantas Se mai poate deschide succesiunea dupa 100 de ani? Strabunicul meu avea niste terenuri, foarte valoroase. Nu stiu din ce cauza nu s-a facut succesiunea, de ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren barta_andras barta_andras Buna ziua, bunicul meu impreuna cu cei 5 frati ai sai au mostenit o parcela de teren de la parintii lor. Acest teren a fost impartit intre ei dar nu a fost ... (vezi toată discuția)