Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, am mâna stângă în ghips. Am dreptul de a conduce ...

Bună ziua, am mâna stângă în ghips. Am dreptul de a conduce autoturismul? Risc vre-o sancțiune?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:08, 6 August 2022
Medicul care v-a pus mina in ghips ce a spus ? Ati intrebat de asa ceva ?
Ca sa fiti linistit ar fi trebuit sa o faceti. Medicul este raspunzator.
Articolul 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
40. neîndeplinirea de către medic a obligației prevăzute la art. 22 alin. (6) și alin. (6^2).
.......................................
Legea s-a modificat in sensul ca exista o intreaga procedura, descrisa la art.22 din OUG 195/2002 , aliniatele 6, 6.1....9
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
latka, utilizator
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
In afara cadrului legal, dumneavoastra vreti sa puneti in pericol viata personala si a apropiatilor, dar cu viata si integritatea celorlalti participanti la trafic ce aveti? Atentie, ca orice vatamare a unui tert inseamna Codul Penal. Daca vreti sa conduceti masina asa, o puteti face dar nu pe drumurile publice. Dincolo de lege este responsabilitatea personala, un termen rar intalnit in ziua de azi.
Daca aveti o Tesla o puneti pe pilot automat si ati rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea autoturismului cu bratul stang imobilizat cretzustancu cretzustancu Buna seara Spre ghinionul meu am cazut si mi am fracturat bratul stang, Acum este imobilizat cu o proteza pentru vindecare. 30 de zile. As vrea sa stiu, ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie regimul rutier + contestatie MihaiTTT MihaiTTT Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o opinie. Unei colege i-a fost intocmit PV de contraventie pentru blocarea intersectiei in timp ce conducea ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera cu buletinul schimbat. Dorin_jb Dorin_jb Astazi am primit prin posta instiintare precum in data de 03.08.2013 am fost depistat conducand cu o viteza de 84km/h in localitatea Sinaia intr-o limita de ... (vezi toată discuția)