avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog, daca se poate, as dori si eu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog, daca se poate, as dori si eu un raspuns la ...

Buna ziua,
Va rog, daca se poate, as dori si eu un raspuns la o situatie...Mama, dupa divortul de tatal meu a fost casatorita cu un barbat care avea 2 fete dintr-o casatorie anterioara. Anul trecut sotul mamei a decedat.
Mama, singurul copil la parinti, a mostenit de la mama ei (bunica mea) un teren agricol si o locuinta. Pentru locuinta a facut dezbaterea succesiunii insa pt terenul agricol inca nu. Intrebarea mea este: au vreun drept fetele sotului mamei din casatoria anterioara la ce a mostenit ea de la parinti? Va multumesc in avans pt un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:16, 7 August 2022
În mod direct, nu.
Dar, prin retransmitere succesorala și dacă mama decedează prima, va fi moștenită de soțul actual și de dvs.
Mai departe cota soțului va fi moștenită la deces de fiicele sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune după tata. care sunt cotele mamei și ale copiilor care provin din căsătoriile anterioare? cavalli35 cavalli35 In urma decesului tatalui meu , trebuie sa facem o dezbatere de mostenire pentru a recupera niste depozite bancare. Casnicia tatalui este a doua, din prima ... (vezi toată discuția)