avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are dreptul la succesiune si ce procent? Au murit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are dreptul la succesiune si ce procent? Au murit cei 2 ...

Cine are dreptul la succesiune si ce procent?
Au murit cei 2 soti, in urma lor au ramas doar ,Sora defunctului si din partea defunctei doar copilul fratelui defunctei.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 22:13, 8 August 2022
Cine a murit primul?
In acest moment dreptul la succesiune il au sora decedatului si copilul fratelui decedatei.Nu va poate spune nimeni procentul daca nu se stie ordinea deceselor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenirea primului decedat este culeasă de soțul supraviețuitor (jumătate din moștenire) și de ruda în viață a defunctului (sora/nepot de frate) care culege cealaltă jumătate.

Iar pe soțul decedat cel din urmă îl moștenește ruda sa. (care culege toată moștenirea acestuia din urmă).

Dacă un bun era comun al soților, atunci soțul supraviețuitor păstraează ceea ce avea (jumătate) și moștenește jumătate din partea defunctului. El va avea în total 3/4. Iar ruda celui dintâi soț decedat va avea 1/4. (jumătate din jumătate).
Observăm că, dintr-un bun comun: 1/4 ajunge la ruda celui dintâi decedat. și 3/4 la ruda celui din urmă decedat.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drepturile sotului supravietuitor Vasile75 Vasile75 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti o parere cu privire la o succesiune: Doi soti au trait impreuna 30 de ani si au facut avere (bunuri imobile si mobile) ... (vezi toată discuția)