avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Mostenire/dezmostenire
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Mostenire/dezmostenire

Buna seara,
Am si eu nevoie de un sfat. Cum sa procedez in urmatoarea situatie: Matusa mea (verisoara primara a mamei) a decedat in urma unei boli urate. Unicii mostenitori de drept sunt 2 veri (mama si un alt var primar). In ultima perioada, mai ales cat a fost bolnava a fost ingrijita in afara de mama de un nepot din partea sotului (sotul fiind decedat). Pentru ca, mai ales in ultima perioada, nepotul, care locuia in acelas oras, aproape de ea, nu s-a implicat asa cum trebuie (si ne-a spus asta asta) am ajutat-o din toate punctele de vedere (medicamente, consultatii medicale, colete cu tot ce avea nevoie). Dupa deces am aflat ca in urma cu 8 ani ii facuse acestuia testament (inca nu am reusit sa vedem ce cuprinde acesta) dar nepotul ne-a blocat absolut orice acces in apartamentul ei, la actele, lucrurile ei... Ce putem face in aceasta situatie? Cum putem afla ce contine testamentul? Notarul care ne-a spus ca exista acest testament ne-a spus ca nu crede ca putem face ceva si sa renuntam. De cheltuit am cheltuit destul fara sa stim ca este posibil sa fim dezmosteniti. Este legala dezmostenirea fara sa fi fost insiintati si noi?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2022
Dondika, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dondika , utilizator 22:34, 14 August 2022
Testamentul dacă este făcut la notar este legal, pentru că nu sunteți moștenitori rezervatari. Nu aveți calitatea de a cere reducțiunea.
Este facut la notar, dar cum putem afla ce contine acel testament? Daca l-a inclus si pe respectivul "nepot" (care fara testament nu ar fi avut niciun drept) sau daca i-a lasat doar lui totul? Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme din cauza bunicii mele: a făcut un testament în favoarea nepoților de frate, nu a mea. pot ataca testamentul? LISONELTA300 LISONELTA300 Mama mea a decedat in 2004, iar bunica mea ( mama mamei mele) a decedat in 2006, Am vrut sa fac succesiunea dupa bunica mea dar am patit ceva foarte urat. ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire dupa o verisoara de grad 1 alexbzt alexbzt O verisoara de gradul 1(parintii erau frati-decedati) moare si lasa mostenire prin testament altei verisoare de grad 2 si unui necunoscut( care a mai ... (vezi toată discuția)