avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Usa uscatorie Locuiesc la etajul 10 intr-un bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Usa uscatorie Locuiesc la etajul 10 intr-un bloc și toți vecinii ...

Bună ziua,
Locuiesc la etajul 10 intr-un bloc și toți vecinii de pe palier dorim schimbarea usii la uscatoria comuna,deoarece usa actuala este degradata.Suntem de acord sa plătim toți o suma egala,dar nu știm care e procedura legala în aceasta situație.Practic ne autogospodarim,dar vrem sa rezolvam problema asa cum e corect.Ne poate ajuta cineva cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: Ela N. , utilizator 10:29, 16 August 2022
Procedura legala e ca acea usa sa fie schimbata din fondul de reparatii, costul fiind suportat de catre toti proprietarii de pe acea scara. Repartizarea cheltuielilor nu se face egal ci, conform urmatorului articol :

Articolul 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociației cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreținere, service, reparații și, după caz, de consolidare, reabilitare, eficiență energetică, modernizare la părțile de construcții și instalații aflate în/și pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcției și în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuție și coloanele instalațiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; echipamente de echilibrare hidraulică a instalațiilor; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalație de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deșeurilor menajere; structura de rezistență; fațadele; acoperișul și altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociației: salarii sau remunerații pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, îngrijitor, personalul care asigură curățenia etc.; indemnizații acordate membrilor asociației de proprietari ori persoanelor alese: președintele, membrii comitetului executiv și cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polițe de asigurări; cheltuieli cu produse și accesorii pentru curățenie, alte servicii administrative către proprietatea comună.
[ link extern ]
Mulțumesc pentru răspuns!
Toate cele 6 apartamente de la etajul 10 sunt identice ca suprafață, deci cota parte indiviza ar fi egala. Când am pus problema schimbării usii de la uscatorie administratorii,mi-a spus ca noi singuri trebuie sa luam usa de unde dorim, s-o montam ,sa strângem banii pentru plata ei și sa facem o cerere de schimbare a ușii pe care s-o semneze locatarii de la etajul 10. De aceea am dorit un răspuns corect și legal la problema noastră.Multumesc încă o data pentru ajutor.
Poate nu ati inteles :
1. Nu conteaza ce spune un administrator, el e un angajat, intrebati presedintele, membrii Cex, sau cenzorul.
2. Legea e oricum cea care va da raspunsul, articolul vi-l-am postat anterior, prin urmare toti cei de pe scara, nu numai cei de la etajul 10, trebuie sa plateasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ce priveste usa uscatoriei, desi e corect/ legal sa se imparta la toate apartamentele, mi se pare moral sa participe la cheltuiala doar cei ce folosesc, toti cei de pe etaj.

Alte discuții în legătură

Iluminat scara de bloc sandutudorache sandutudorache De curand am schimbat iluminatul pe scara.S-au montat lampi cu senzori , iar plata consumului nu se mai face pe nr de apartamente ci pe nr de persoane per ... (vezi toată discuția)
Locatarii dintr-un bloc doresc sa instaleze un lift (exista spatiu ... andryzs andryzs Locatarii dintr-un bloc doresc sa instaleze un lift (exista spatiu pentru lift, exista usi la fiecare etaj, dar fara motor si cabina etc.) va rog sa ... (vezi toată discuția)
Cum ar împart cheltuielile prin acoperiș la bloc? Linda Moldovan Linda Moldovan Buna ziua Locuiesc într-un bloc unde pe scara suntem 10 locatari. Pe coloana cu noi nu este acoperiș( noi stam la parter), este doar bitum ... care vara se ... (vezi toată discuția)