avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna auto motocoasa-reparatie casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna auto motocoasa-reparatie casco

Buna ziua.

In urma cu cateva zile, ma aflam in concediu in tara si, parcasem intr-o parcare amenajata langa care un domn dadea cu o motocoasa. S-a intamplat ca din motocoasa domnului a sarit o piatra direct in luneta masinii mele care s a spart complet. Am fost la politie, am luat dovada, angajatul care dadea cu motocoasa a anuntat firma la care lucreaza despre incident, acestia m-au contactat si mi-au zis ca vor plati dauna dupa ce fac raportul de evaluare. Ulterior, acestia m-au informat ca refuza sa faca plata si ca doresc sa ma despagubeasca doar daca se vor dovedi vinovati in instanta. Mentionez ca detin polita CASCO, masina este in leasing si, urmeaza sa intreprind demersurile pentru reparatia masinii in acest mod. Doresc sa stiu cum este corect sa procedez mai departe; Societatea de asigurari CASCO va chema societatea vinovata in instanta sau trebuie eu sa fac demersurile necesare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaelaaC73 , utilizator 20:49, 18 August 2022
Asiguratorul se va institui cu pretentii in instanta de judecata prin actiune in regres impotriva firmei al carui angajat a provocat evenimentul in urma caruia ati suferit pagube materiale la vehicul
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu locatarii blocului (explozie) Ad3 Ad3 Buna ziua.As dori sa-mi dati niste pasi si sfaturi in legatura cu urmatorul subiect: In urma unor acumulari de gaze a explodat un apartament in fata caruia ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Accident auto constat amiabil cu despagubire 50% iuliumatei iuliumatei In data de 27.02.2012 in jurul orei 16:00, in timp ce ma aflam cu masina in parcarea unui supermarket din Bucuresti, am vrut sa parchez masina intr-unul din ... (vezi toată discuția)