Buna. Cum e procedura de modificare prin notar a pensiei alimentare?
Am intrebat un notar, dar a zis ca nu se baga peste alt notar care ne-a divortat initial.
Notarul de la divort, a venit cu o sumedenie de aberatii :
- trebuie depusa cerere,semnata de amandoi
- in 30 de zile, vine iar casa la mama o comisie sa vada locul de domicilu a minorul, in ce conditii sta si daca ramane in continuare la mama
- se duce la tata acasa sa vada copilul ( acesta are un copil din casatoria actuala - motiv pt care dorim sa micosram pensia alimntara stabilita la divort )
Nu ar trebui sa fie mai simplu? atata timp cat amnandoi suntem de acord sa facem acest lucru? ce are domicilului minorului , si actualul copil? Intelegerea este intre noi, indiferent de cati copii ar exista sau orice alta situatie....
E foarte simplu sa aflati raspunsul corect: aici vi s aindicat temeiul de drept pentru modificari ulterioare divortului. Rugati va rog notarii sa va arate temeiul de drept pentru care ei pot incheia un astfel de acord.
Ideea e ca daca dvs gasiti notar care sa incheie actul este ok si stati linistiti caci in fond este ceva consensual, insa daca se va dori a fi atacat actul poate fi desfiintat tocmai pentru faptul ca notarii nu au competenta (cel putin deocamdata) pe aceste sitiuatii amiabile, dar dorit a fi dovedite scris.
Sfaturile primite aici sunt cele legale, avand ca temei prevederile Codului civil si practica in materie, insa sunt de acord ca e mai dificil si va inteleg retinerea fata de o situatie consensuala in fond.
Divort
daniella28
buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)