avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vehicul staționat regulamentar ridicat pentru lipsă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vehicul staționat regulamentar ridicat pentru lipsă ITP

Există temei legal în Sectorul 6 pentru ridicare, transport și depozitare?
Autoturismul era staționat regulamentar, în locul unde nu era interzisă oprirea sau staționarea, într-un colț care categoric nu bloca nici circulația pe alee și nici vreun acces, nu era semnalizat ca parcare închiriată / de reședință nici prin marcaj, nici prin indicator, motivul fiind că are ITP expirat. Modelul era mai vechi și așteptam primirea unei piese de schimb.
Dispoziția de ridicare a Primăriei sector 6 invocă HCL 197/2017, dar de fapt se aplică HCL 154/2022, amândouă invocând:
- îngreunarea activităților de salubrizare- accesul autospecialelor ridicare gunoi CATEGORIC nu era îngreunat, curățenia locului nu s-a efectuat nici după ridicare (pământ lăsat pe asfalt de echipele firmei de termoficare iarna trecută)
- lucrări de utilitate publică- nu au existat
- situații de urgență - nu au existat.

Alte discuții în legătură

Vehicul staționat regulamentar ridicat pentru itp expirat seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Există temei legal în Sectorul 6 pentru ridicare, transport și depozitare? Autoturismul era staționat regulamentar, în locul unde nu era interzisă ... (vezi toată discuția)
Vehicul ridicat din parcare nesemnalizată ca parcare de reședință seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Pe timpul absenței de la domiciliu am avut vehiculul înmatriculat pe numele meu, în curs de reparație, parcat pe locul de parcare închiriat pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)