avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plîngere CEDO Bună!Aș avea și eu o întrebare: ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plîngere CEDO Bună!Aș avea și eu o întrebare: dacă cîștig ...

Plîngere CEDO





Bună!Aș avea și eu o întrebare: dacă cîștig la CEDO procesul pentru nerespectarea dreptului la un proces echitabil referitor la o amenda contravențională, în situația în care amenda am plătit-o ,procesul l-am pierdut la instanțele naționale, dar am câștigat la CEDO,pot cere revizuirea cf art 509 alin1) pct 10 după publicarea în M.O. a hotărârii CEDO cu scopul de a a-mi recupera banii plătiți cu titlu de amendă ,cîtă vreme am câștigat procesul cu Statul Român și banii mei se află încă în visteria Statului,deci efectele deciziei definitive a instanțelor naționale încă se produc sau consecințele grave și eu am de suferit de pe urma acesteia ?Este acesta un motiv de revizuire dupa o hotărâre CEDO dată în avantajul meu?Spun consecințe grave ,pentru ca de banii aceia plătiți pe nedrept vreau să mă folosesc eu ,fiind ai mei . Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
danalida, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 14:48, 22 Noiembrie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Căutați pe google care este procentul cauzelor care nu ajung sa se judece și care ajung la coșul de gunoi pt pretinse sau reale neconformitati în completarea formularului.cautati în soluțiile pronunțate cati ani a durat de la data depunerii și pana la judecare (în cazurile putine care ajung sa se judece și o sa va.linistiti.)CEDO este sufocata practic de cererile din Europa de Est și în special din România ,Curtea ,nu a fost creata pt statele eșuate în care oamenii sunt nemulțumiți de justiție și cred ca salvarea vine de la CEDO.Eu nu va vorbesc din cărți ci din experienta de 20 de ani ca av dvs puteți încerca ..Nu se pune problema de oameni simpli sau bogați la un caz Anghel judecat probabil alte mii au fost aruncate la cos...
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu sunteti dvs acel anghel, e prematur sa va ganditi ca va recuperati banii. Intai castigati la cedo si apoi va puteti gandi pe mai departe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal CEDO ofera justa recompensa (daca dvs. castigati cazul). Deci nu cred ca se mai pune problema recuperarii amenzii, deoarece este compensata prin recompensa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune cedo alf99 alf99 In cadrul unui proces avut pe dreptul de proprietate asupra unui imobil, eu fiind cumparator pe baza legii 112 am cistigat definitiv si irevocabil la ICCJ, In ... (vezi toată discuția)
Cedo catalinalex1 catalinalex1 Buna ziua in 2016 am fost condamnat la 1 an 3 luni si 10 zile pentru operatiuni cu substante psihoactive si consum de droguri de risc respectiv cannabis. Ce ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca, cu drept de recurs - notificare de plata? Yna121 Yna121 Buna ziua, Am avut un proces la TNB: litigiu de munca. Instanta a solutionat procesul astfel: Admite contestatia Anuleaza decizia de concediere nr. ... (vezi toată discuția)