avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declarația 112
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declarația 112

Buna ziua! Am întâmpinat o problema la depunerea declarației 112 aferentă lunii septembrie 2022! După depunerea prin eguvernare, recipisa îmi arată următoarele erori:
E: asigurat (3)[idAsig=3] secțiunea asigurat A (1)
eroare regula: S9c1 : pentru contractele parțiale cu venit (A_13=767)>2550 raportat la NZL (2550) trebuie să selectați 1-exceptat sau 2-neexceptat.
Unde trebuie să bifez aceste lucruri? Este vorba de contract individual de muncă part tine cu 2 ore, angajatul este pensionar. Mulțumesc anticipat pentru eventual răspuns!
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 16:50, 4 Octombrie 2022
Cred ca bine ar fi sa mergeti la ANAF-ul local sa intrebati. Eu inca nu am intocmit D112 pe septembrie, asa ca s-ar putea ca sa intampin aceleasi probleme, deoarece avem angajati si cu norma intreaga, dar si cu timp partial de munca - pensionar...
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La angajati cu CIM ar trebui sa puteti bifa si sa si selectati in SAGA ca este pensionar si atunci declaratia preia automat si se genereaza cum trebuie..

Daca vreti sa modificati manual, iata ce trebuie sa faceti: generati declaratia, apoi mergeti in declaratie la persoana respectiva, mai exact la campul "Date de identificare asigurat" si acolo la campul "10.Salariat exceptat de la plata CAS si CASS la nivelul salariului minim - cf.art.146(5^6) si art.168(6^1) din CF", in loc de "0-nu e cazul" selectati "1-exceptat".
Aveti grija ca si la campul "11.Motiv exceptatare de la plata CAS si CASS la nivelul salariului minim - cf.art.146(5^7) din CF" sa selectati un motiv (pensionar limita de varsta).
Dupa toate astea, dati actualizaza angajator, validati, semnati si depuneti.

Daca persoana este angajata cu CIM, ca sa evitati toate astea pe viitor, mergeti in SAGA la Salariati, selectati persoana, dati modificare si in partea dreapta sus bifati "este pensionar" si "baza calcul egala cu salariul".
Dati actualizare date si apoi daca generati din nou declaratia ar trebui sa fie in regula fara sa modificati manual.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
I0nutz83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarația 112 Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Am întâmpinat o problema la depunerea declarației 112 aferentă lunii septembrie 2022! După depunerea prin eguvernare , recipisa îmi arată ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 rominaduca rominaduca Buna ziua. In declaratia 112 apare la rubrica date identificare angajat, variantele exceptat sau neexceptat plata CAS si CASS la nivelul salariului minim. ... (vezi toată discuția)
Pensionar-angajat d112 Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua, Avem un angajat cu CIM care este pensionar.Pentru el nu se retine contributia individuala de somaj cf.art.18 al Legii 76/2002.La declaratia 112 ... (vezi toată discuția)