avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf- cum se repartizează bunurile? În ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf- cum se repartizează bunurile? În urma discuțiilor ...

Testament olograf- cum se repartizează bunurile?
În urma discuțiilor purtate cu un notar,mama s-a hotărât să intocmească un testament olograf.Pentru că este mai simplu și se simte mai confortabil să repartizeze ea bunurile , după cum dorește.
Suntem 2 frați.Eu locuiesc în aceeași localitate cu părinții și mă ocup de ani buni de îngrijirea acestora, de tot ceea ce au nevoie.Fratele meu este plecat din țară, de foarte mulți ani, și-a format acolo o familie și nu prea mai ține legătura cu noi.Din acest motiv, după discuția cu notarul,mama dorește să îmi lase mie, prin testament, apartamentul părintesc și un teren intravilan, iar fratelui meu ii va lăsa un teren agricol.
Este vreo problemă , din punct de vedere juridic, dacă partea mea , prin testamentul olograf al mamei, este mai mare decât cota fratelui?Trebuie să fie cote egale?
Mama consideră că în acest fel mă recompensează pentru îngrijirea ce i-o acord de foarte mulți ani.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:28, 13 Octombrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca vrea sa intocmeasca un testament olograf, ar fi bine sa nu greseasca , testamentul trebuie sa indeplineasca niste conditii de fond si forma, ar fi bine sa o ajute un avocat.
Sunt de parere sa il faca autentic, ;la notar, va scuteste de emotii.
cotele nu trebuie sa fie egale, dar trebuie sa se tina cont de rezerva fratelui. sa evaluati totul asa in mare in bani si sa vedeti daca terenul ce vrea sa il lase fratelui reprezinta minim 1/4 din ce are mama acum.
despre testamentul olograf:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu încheiați cu mama un contract de întreținere?
În acest fel, nu va mai trebui dezbătută succesiunea la decesul mamei.
Sunt n idei mult mai bune decât un testament. Și mai ales olograf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurora_twins@yahoo.com aurora_twins@yahoo.com Buna ziua, as dori sa stiu care este cursul legal natural in urmatoarea situatie. Mama mea care este divortata locuieste cu mine in strainatate. Eu sint ... (vezi toată discuția)
Pretentii succesorale Mathushalem Mathushalem Suntem patru frati in viata si unul decedat (cu urmasi). In urma cu ceva timp mama noastra a decedat si ea. Unul din frati a avut-o in ingrijire si are un ... (vezi toată discuția)