nuexistă a scris:
Da. Instanța s-a pronunțat în sensul admiterii excepției tardivității depunerii întâmpinării
Și atunci, la ce vă ajută să știți cum era corect?
Concentrați-vă pe ce a rămas (dacă a rămas/dacă procesul nu s-a încheiat).
Ați pierdut o bătălie. Dar dacă nu s-a încheiat războiul (procesul), încă mai aveți șanse.
E o artă să-i tragi o mamă de bătaie adversarului cu propriile lui arme (probe), dar nu e imposibil.
Și au existat situații în care pârâtul, decăzut din dreptul de a propune probe, a câștigat procesul.
Iar dacă prima instanța s-a pronunțat pe fond (s-a pronunțat?) nici atunci n-aș capitula.
Iată de ce:
”...în noţiunea de probe noi ce pot fi propuse şi încuviinţate
în faza apelului se includ atât probele propuse în faţa primei instanţe prin cererea de chemare în judecată sau întâmpinare, cât şi acelea care nu au fost propuse în faţa primei instanţe sau au fost propuse
tardiv, iar în privinţa lor prima instanţă de fond a constatat
decăderea”.
Decizia nr. 9/2020 a I.C.C.J - Compeltul competent să judece recursul în interesul legii.
nuexistă a scris:
Am apreciat sincer răspunsul unei alte avocate “ habar n-am” ...
Dacă apăs din greșeală tasta „caută” din programul meu legislativ, fără să introduc criterii/filtre de căutare, îmi rezultă acum
221848 de acte normative ... românești (bașca legislație europeană, jurisprudență etc.).
Feriți-vă de cei ce pretind că le știu pe toate!
Preferați-i pe cei care se documentează chiar și cu privire la ceea știau că știu (programul se actualizează aproape în fiecare seară).