Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața! Succesiunea nu s-a soluționat la notar.Eu ...

Bună dimineața! Succesiunea nu s-a soluționat la notar.Eu sunt soție supraviețuitoare și fica defunctului merge în instanță după ce am făcut evaluarea imobilului,Vă rog să-mi spuneți dacă poate cere evacuarea mea sau acces în locuință innainte de pronunțarea sentinței. Menționez că defunctul ( soțul meu )este singurul proprietar al imobilului iar eu locuiesc în garsonieră. M-am ocupat singură de îngrijire a lui,având o boală incurabilă, fiica a locuit în Dubai.
Vă mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dv.
O zi bună vă doresc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:52, 22 Octombrie 2022
Evacuarea, nu, ca ar trebui sa fie proprietar exclusiv.
Însă poate folosi imobilul și poate avea acces în el, la fel ca și dvs.
Amândouă aveți vocație succesorala.
~ Conținut șters la cerere ~
Vă rog să-mi spuneți dacă poate cere evacuarea mea sau acces în locuință innainte de pronunțarea sentinței

Nu, pana la hotarare definitiva nu va poate evacua si nici acces nu are daca nu o lăsați sa intre. Instanta nu va va obliga sa ii permiteti sa între. Din pacate, ea va mosteni 3/4 din casa,iar dvs 1/4. Banuiesc ca nu aveti bani sa platiti sulta, asa ca va trebui sa gasiti un alt imobil pt locuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imobil adinutza.2008 adinutza.2008 In baza unui contract, primaria a inchiriat unei persoane o garsoniera. Acea persoana a decedat, deci contractul a incetat in urma decesului, cu atat mai mult ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor ! in urma unei succesiuni dupa decesul sotului ... wizzard68 wizzard68 Buna ziua tuturor ! In urma unei succesiuni dupa decesul sotului ,instanta stabileste cota parte de 13/16 din imobil pentru sotia supravietuitoare si 3/16 ... (vezi toată discuția)
Sulta marinica71 marinica71 dupa decesul tatalui sotia acestuia a ramas in casa(bun propriu al tatalui) dandu-ma in judecata pentru dezbaterea succesiunii.dupa terminarea procesului daca ... (vezi toată discuția)