avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai ...

As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai înaltă decât o magazie de vara sunt case săsești toată apa cade pe acoperișul meu apoi în curte eu locuiesc în chirie acum dar as vrea sa cumpăr ce ar trebui sa fac?vecinului zice eu sa îmi daram casa de lângă a lui lege ar fi dacă nu ajungem la o înțelegere?
Buna ziua,
El este cel ce trebuie sa-si schimbe panta de scurgere a acoperisului, nu dvs. trebuie sa va demolati casa>

Codul civil:
Picătura streşinii
Art. 611.
Proprietarul este obligat să îşi facă streaşina casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.

Potrivit art. 615 C. civ. [1864], orice proprietar este obligat să îşi facă streaşina casei astfel încât apele din ploi să se scurgă pe terenul său ori pe stradă, iar nu pe locul vecinului. Raţiunea acestei prevederi este de a nu se prejudicia cu nimic fondul vecinului. În cazul în care menţionata dispoziţie legală a fost încălcată şi este cazul să se dispună desfiinţarea sau refacerea unor lucrări de construcţii, urmează a se examina dacă o astfel de măsură se justifică şi din punct de vedere economic, şi anume dacă fondul vecinului este cu ceva prejudiciat (Trib. Suprem, s. civ., dec. nr. 552/1985, în I.G. Mihuţă, Repertoriu de practică judiciară în materie civilă a Tribunalului Suprem şi a altor instanţe judecătoreşti pe anii 1980-1985, Ed. Ştiinţifică şi Enciclopedică, Bucu­reşti, 1986, p. 68).


Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2022
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Picatura stresinii- obligatie de a face-drept de servitute prin prescpritia de 30 ani mormelvio mormelvio Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea invocarii unei exceptii cu privire la uzucapiunea dreptului real dedus judecatii, intrucat aceasta ... (vezi toată discuția)
Picatura streasinii hesperos hesperos Buna ziua. Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru aceasta in ... (vezi toată discuția)