avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile persoanelor cu handicap incalcate de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile persoanelor cu handicap incalcate de catre institutii publice

O persoana incadrata in grad de handicap accentuat, angajata intr-o institutie publica, nu beneficiaza de art. 147, alin. 1 din Codului Muncii, care prevede: “Salariaţii care lucrează în condiţii grele, periculoase sau vătămătoare, nevăzătorii, alte persoane cu handicap şi tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de cel puţin 3 zile lucrătoare”. Atunci cand a solictiat scris aplicarea legii raspunsul angajatorului a fost: " In ceea ce priveste concediul suplimentar de odihna reglementat de art. 367 si art. 421, raportat la art. 562 din OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, coroborate cu art. 147 din codul muncii, va comunicam ca acestea pot fi stabilite si acordate doar prin acordul colectiv de munca." Cum, la nivelul institutiei respective nu exista un acord colectiv de munca persoana respectiva nu beneficiaza de prevederile art 147 din codul muncii?

Alte discuții în legătură

Concediu suplimentar sandita sandita Sunt persoana cu handicap accentuat, angajata pe perioada nedeterminata. As vrea sa stiu daca beneficiez de concediu de odihna suplimentar si cit este acesta. ... (vezi toată discuția)
Spor la co pentru persoanele cu dizabilitati. evcont evcont O persoana cu dizabilitati cu gradul II, accentuat, incadrata, beneficiaza de spor la concediul de odihna? (vezi toată discuția)
Concediu suplimentar dragosionescu dragosionescu Buna ziua Detin un certificat de handicap accentuat. Doresc sa stiu daca am dreptul la zile de concediu legal suplimentare fata de zilele anuale. In Codul ... (vezi toată discuția)