avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! Abaterile disciplinare se pot lua in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! Abaterile disciplinare se pot lua in considerare ...

Buna ziua !

Abaterile disciplinare se pot lua in considerare fara un proces verbal de constatare? (o dovada clara a abaterii)
O abatere disciplinara reprezinta o fapta ”comisa” ? Din cate stiam cuvantul ”comis” este folosit numai in cadrul Politiei si in terminologia de drept/juridica.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 9 Noiembrie 2022
Apelati la sindicat sau la un avocat, aveti acest drept.
În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze și să susțină toate apărările în favoarea sa și să ofere comisiei sau persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele și motivațiile pe care le consideră necesare, precum și dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un consultant extern specializat în legislația muncii sau de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie disciplinara??!!? corina_ionita corina_ionita Am si eu rugamintea pentru cine este in masura sa raspunda...in ce conditii se face comisie disciplinara si daca pentru neindeplinirea target-ului in ... (vezi toată discuția)
Daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile Secretara7 Secretara7 Unde scrie in Codul Muncii ca daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile, adica daca angajatul refuza o anumita munca si din cauza aceasta firma pierde un ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)