avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara de evaluare imobiliara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara de evaluare imobiliara

In Raportul de expertiza de evaluare imobiliara, expertul desemnat de catre instanta retine doua valori reprezentand lipsa de folosinta a imobilului, in sensul ca apar doua sume: una minima , sa zicem de 20.000 lei si una maxima de 40.000 lei.
Cum poate ajunge instanta la o concluzie avand doua valori ?
Este legala aceasta abordare, cu doua valori? Nu trebuia ca expertul sa faca o medie?

Trebuie sa cer refacerea expertizei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Evaluator Petrescu Cezar , Evaluator 11:36, 4 Martie 2010
Indiferent de diferendele dintre experti si dintre organismele acestora,indiferent de pareri,pro sau contra uneia dintre variante,chiar indiferent de pozitia M.J.strict in cazul de fata,expertiza,trebuieste invalidata ,expertul necorespunzator ca pregatire,trebuie revocat si este imperativ necesara desemnarea un specialist in constructii
Am facut obiectiuni la raportul de expertiza contabila prin care am aratat punctual:
- lipsa calitatii de evaluator in constructii al expertului contabil (cerand instantei inlocuirea expertului si efectuarea altei expertize) aici am invocat prev.art.14 pct.1 din OG 2/00 si Scrisorile nr.1147/04 si nr.314/05 emise de catre MJ;
- am aratat ca expertiza practic nu raspunde la obiectivul fixat intrucat expertul contabil a prezentat doua valori (min.si max) fara sa precizeze doar o valoare unica;
- am mai criticat si modul defectuos de calcul al valorii lipsei de folosinţă efectuat de catre expertul conta, intrucat aceasta (lipsa de folosinta) trebuia calculată ca media ponderată a cuantumului chiriilor din care trebuia exclus valoarea minimă şi valoarea maximă urmând ca apoi, să se aplice coeficienţii de curs valutar.

Sa vad ce zice instanta: cica se pronunta prin Incheiere.
Nu este vorba despre obiectiuni la expertiza,este vorba despre invalidarea raportului efectuat de un nespecialist si efectuarea unei noi expertize ,cu acelasi obiective de catre un expert,specialist in constructii
Invalidarea raportului??? Temeiul de drept, va rog!
Sincer, eu nu am mai auzit asa ceva...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
DanyD, utilizator
Nu invalidarea raportului ci contestarea lui in instanta, in totalitate, pe motivul lipsei de pregatire a celui care l-a intocmit si solicitarea unui expert ANEVAR aflat pe lista expertilor judiciari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantificare lipsa folosinta imobil - competenta lanton lanton Buna seara! In calitate de expert contabil, am fost desemnat de instanta pentru a efectua o expertiza avand ca obiectiv cuantificarea lipsei de folosinta a ... (vezi toată discuția)
Compenta expertiza ContSters276281 ContSters276281 Un expert tehnic judiciar, poate efectua o expertiza asupra valorii consolidarii unui imobil, dupa intocmirea unui proiect tehnic, avand la baza studii de ... (vezi toată discuția)
Valoarea de circulatie a unui teren poate fi stabilita de expertul "topografie-cadastru"?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, intr-un dosar de revendicare imobiliara a unui colt de curte ocupat de un vecin, expertul specialitatea topografie cadastru a scos un pret foarte ... (vezi toată discuția)