avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Având în vedere modificările Codului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Având în vedere modificările Codului Muncii, începând ...

Bună ziua. Având în vedere modificările Codului Muncii, începând cu 1.01.2023, experții contabili, firmele de contabilitate autorizate CECCAR, pot efectua activități de salarizare, resurse umane, dacă nu au atestat de expert in legislația muncii?
Art. 341. [organizarea activității de resurse umane]
(1) Fiecare angajator are dreptul de a-și organiza activitatea de resurse umane și salarizare în următoarele moduri:
a) prin asumarea de către angajator a atribuțiilor specifice;
b) prin desemnarea unuia sau mai multor angajați cărora să le repartizeze, prin fișa postului, atribuții privind activitatea de resurse umane și salarizare;
c) prin contractarea unor servicii externe specializate în resurse umane și salarizare.
(2) Serviciile externe specializate în resurse umane și salarizare vor fi coordonate de către un expert în legislația muncii.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 19 Noiembrie 2022
Nu pot efectua asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate angajare inspector resurse umane roxana69 roxana69 Este obligatoriu ca firmele sa aiba angajat un inspector resurse umane pt transmitere REVISAL sau poate si administratorul sa faca acest lucru? (vezi toată discuția)
Ce presupune "asumarea răspunderii a angajatorului pentru activitatea ... JuganDumitru JuganDumitru Ce presupune \"asumarea răspunderii a angajatorului pentru activitatea de salarizare și Revisal, ,\"conf.mod.din codul muncii? Trebuie să întocmesc o ... (vezi toată discuția)
Srl pt servicii contabile claudiaP claudiaP BUNA SEARA, SPUNETI-MI VA ROG DACA UN ECONOMIST CARE NU ESTE EXPERT CONTABIL POATE INFIINTA UN SRL PENTRU PRESTARI SERVICII CONTABILE. PENRTU A AVEA CA SI ... (vezi toată discuția)