avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salariu soti bun comun ???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salariu soti bun comun ???

Salutare, caz practic, cuplu de tineri casatoriti doresc sa achizitioneze un apartament, barbatul are un salariu mai mare decat femeia, amandoi contribuie cu bani pentru a il achizitiona. Peste cativa ani se strica treburile si intervine divortul, cum se realizeaza impartirea, procentual in functie de cat a contribuit fiecare sau 50-50? La final de zi sunt interesat daca in cadrul unei casnicii salariul este bun comun prin lege, ceea ce mi s-ar parea aberant, prin vointa sa fie bun comun suna altfel.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 16:18, 22 Noiembrie 2022
Dar in caz de divort te obliga legea sa transferi jumatate din salariul tau incasat catre sotie sau asta se intampla doar daca sotia are pretentia sa primeasca "ceea ce nu i se cuvine" prin lege?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
interpretati gresit legea.
pe timpul casatoriei, salariile sunt bun comun... adica daca ati platit dvs vacanta, nu trebuie sa va dea sotia banii pe jumatate de vacanta.
salariul dvs si al ei, il puneti la comun in casa... din acel comun platiti intretinere, mancarea, cumparati un imobil etc.
Eu am citit ca inainte de partaj trebuie sa existe discutia dintre soti si fiecare sa accepte ce i se cuvine si ce nu, iar daca aceasta nu are loc cu succes intervine partajul care da pe jumatate totul. E absurd si penibil sa pretinzi tu ca femeie ca ai dreptul la salariul muncit de sotul tau care se afla pe cardul lui, nu stiu cum au fost facute legile astea, poate pe timpuri era altfel dinamica dintre oameni dar in zilele de astazi e cam greu sa mai ai incredere in astfel de principii.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
repet, interpretati gresit ce cititi.
E absurd si penibil sa pretinzi tu ca femeie ca ai dreptul la salariul muncit de sotul tau care se afla pe cardul lui,

penibil e sa ramai cu salariul pe card si femeia sa plateasca tot in casa.
femeia nu la banii sotului are pretentii, ci are pretentii ca pe perioada casatoriei ambii sa intretina casa etc
Ma gandeam ca se subintelege ca totul prin casa e contributie din partea ambilor soti, dar daca trebuia sa specific in mod concret confirm asta, nedumerirea mea era despre banii fiecaruia din salariu stransi pe card, fara sa facem referire la cheltuielile comune ce au avut loc.

Alte discuții în legătură

Bună seara! daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost ... Lucialucretia Lucialucretia Bună seara! Daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost făcută înainte de căsătorie și pământul de sub casă soțul îl are moștenire, eu am ... (vezi toată discuția)
Partaj - dividende penna penna Un prieten a fost casatorit timp de 4 ani cu o persoana de conditie f modesta, o slujba cu salariu minim, fara studii superioare, dintr-o familie sub mediocra. ... (vezi toată discuția)
Apartament achiziționat prin programul prima casă înainte de căsătorie. care ar putea fi pretențiile viitorului soț în caz de divorț? Liubova Liubova Buna ziua. Sunt divortata de aproximativ 3 ani si am o fetita de 6 ani. Dupa divort am vandut apartamentul care l-am avut bun comun cu fostul sot si fiecare am ... (vezi toată discuția)