avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Conform noilor modificări ale legii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Conform noilor modificări ale legii 152/1998 pot ...

Bună seara. Conform noilor modificări ale legii 152/1998 pot sa cumpăr locuinta ANL in care stau ca si chiriaș de 4 ani?Mentionez ca sunt specialist în sănătate și locuințele aparțin de DSP.Si care ar fi pașii de urmat?Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:47, 27 Noiembrie 2022
Bună ziua,

Puteți. Avem un articol cu detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_627...

N-o să-l puteți vinde timp de cinci ani:
Articolul 10
(1) Locuințele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite și destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate, repartizate în condițiile art. 8 alin. (3) sau ale art. 23, după caz, se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum 6 ani consecutivi de la data încheierii primului contract de închiriere către același titular și/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condițiile legii, fără ca vânzarea să fie condiționată de vârsta solicitantului și fără interdicție de vânzare sau după minimum un an neîntrerupt de la data încheierii primului contract de închiriere, cu condiția consemnării interdicției de vânzare pe o perioadă de 5 ani de la data dobândirii acestora la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară, în condițiile legii.

Pe scurt, trebuie să aveți minim 15% din valoarea de vânzare pe care, dacă nu o știți, o aflați de la primărie. Tot acolo vă vor spune tot ce aveți de făcut - ce documente etc.
Citiți aici mai detaliat:
[ link extern ] /
E pagina ANL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare legată de locuința anl : ipoteza : - in orașul ... nicoctavia nicoctavia Întrebare legată de locuința ANL : ipoteza : - in orașul meu urmează sa se finalizeze un bloc ANL ( primul bloc ANL) , nu au mai fost blocuri ANL ... (vezi toată discuția)
Locuinte anl cu chirie, ce se intampla in caz de divort? kirakiralina kirakiralina Am primit prin ANL o locuinta cu chirie, pt tineri pana in 35 de ani. Titularul contractului de inchiriere sunt eu, sotul e trecut la membrii familiei care ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o hotarare a consiliului local? alinandre alinandre Buna ziua, Am un dosar depus la primaria sector 4 din anul 20001,in septembrie 2009 s-a dat o hotarare a cons.local prin care s-a aprobat lista de ... (vezi toată discuția)