avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării ...

Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării mele fără preaviz după cum știți vam prezentat într-o întrebare anterioara situația mea cum ca sunt încă în cele 90 de zile perioada de proba dar ei nu vor sa ma lase sa plec ma obliga sa bag preaviz.Ce pot face în aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: Mirecata , utilizator 12:28, 2 Decembrie 2022
Si cum anume nu va lasa sa plecati ? doar nu va incuie in sediu ... Nu mai incercati sa vorbiti cu angajatorul , ca nu pe vorbe merge . Le faceti frumusel o notificare ( asa ii puneti titlul - NOTIFICARE ) : Subsemnata .... angajata la ... in functia de ... va notific ca , incepand cu data de... consider incetat contractul meu de munca , in conformitate cu art 31 (3) din Codul Muncii . Puneti data si o semnati . Nu e nevoie sa o motivati in nici un fel . O intocmiti in 2 exemplare , cereti numar de inregistrare si semnatura de primire pe exemplarul care ramane la dvs. , celalalt ramane la firma . Si cam atat ... Bagati de seama , daca acceptati sa mai stati acele zile , iesiti din perioada de proba si nu mai puteti pleca prin simpla notificare .
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2022
CHKa, utilizator
Bună, seara am uitat sa va întreb tot ce mi-ați spus e valabil și dacă în contract sub menționarea perioadei de proba scrie și ca scrie ca perioada de preaviz e de 20 zile lucrătoare.?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da , perioada de preaviz priveste incetarea CIM cu alte articole din Codul Muncii ( in caz de demisie , concediere , etc. ) . Acesta e acel articol 31 ( 3 ) : “ Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba , contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa , fara preaviz , la initiativa oricareia dintre parti , fara a fi necesara motivarea acesteia “ . E Lege , trebuie sa o respecte si patronul dvs.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2022
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Preavizul este prevazut pentru demisie și concediere în c.i.m.
Bună seara.Sa înțeleg ca deși e menționat în contract dacă vreau sa plec atâta timp cât sunt în perioada de proba cea de 90 zile nu sunt obligata sa bag preaviz?

Alte discuții în legătură

Perioada de proba - preaviz sau nu? oana.bianca oana.bianca În condițiile în care am semnat un contract pe perioada nedeterminata ci perioada de proba de 90 de zile, mai este necesar preavizul daca vreau sa plec dupa ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba cristinna096 cristinna096 Buna! Vreau sa plec de la actualul loc de munca si seful m a amenintat ca ne vedem in instanta daca plec. Tin sa anunt cum ca in contract scrie ca perioada de ... (vezi toată discuția)
Bunaziua. lucrez de pe 01.07.2022 si sunt in perioada de proba ... /alex/ /alex/ Bunaziua. Lucrez de pe 01.07.2022 si sunt in perioada de proba de 90 de zile. Desi ma aflu abia in a 4a zi de lucru, nu simt ca acest job pe care il am este ... (vezi toată discuția)