avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună.In data de 16.11.2022 am fost vizitați de un ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună.In data de 16.11.2022 am fost vizitați de un angajat ENEL, ...

Bună.In data de 16.11.2022 am fost vizitați de un angajat ENEL, care ne-a schimbat contractele de electricitate și gaze (noi având la electrica și eon gaz)fără știrea noastră,susținând ca doar actualizează datele de facturare.A făcut o foto cu tableta la o factura electrica,și la buletinul soțului.A doua zi soțul a primit pe telefon sms cu noile contracte la electricitate și gaz de la ENEL.
Am fost șocați.Cum se poate sa faca asa ceva ?fără sa semnam nimic,fără sa se ceara un act după locuinta(noi fiind chiriași)am făcut sesizări și reclamații începând din a doua zi la ENEL,am anunțat la electrica și eon gaz.(menționez ca contractele făcute de ENEL urmau sa se activeze începând cu data de 26.11.2022)toate sesizările fiind făcute de mine zilnic înainte de acea data.In plus au folosit datele personale ale soțului pentru a face acele contracte false.
Bineînțeles că am fost ignorata de cei de la ENEL cu toate ca am făcut acele sesizări în timp util.
Ce ma sfătuiți sa fac?e inadmisibil ce au făcut.
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 08:36, 9 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractele pot fi reziliate, daca nu va convin conditiile. Eu am trecut acum aproximativ o luna de la Enel la Hidroelectrica, fara batai de cap. Am facut totul online, urmand pasii de pe site-ul lor. Am facut acest lucru deoarece depasesc 300 de kw pe luna, din cauza faptului ca nu avem caldura la calorifere si ne incalzim electric. Platesc de trei ori mai putin decat la Enel. Cred ca puteti face acelasi lucru si dumneavoastra si sa reveniti la societatile de dinainte. Eu va sfatuiesc sa comparati preturile tuturor societatilor si sa alegeti pe cea mai convenabila.
@adimanea Nu va cred! Am n cunoscuti care au trecut de 3/4/5 luni la Hidroelectrica si n-au primit nici macar contractele! Cat despre facturi..... N-au vazut vreuna. Da, au fost radiati din evidenta vechilor furnizori.
Ba, sa credeti...contractele se primesc in 5 min pe mail cu întrare in vigoare peste 3zile. Cu facturile inca nu au rezolvat, dar nu e o problema, practic, consumi si platesti mai incolo.
A vb. o colega de serviciu cu ei si au spus ca facturile vor veni din Ianuarie dar platile se vor face esalonat, nu tot consumul din Septembrie ( cand a trecut* ea la ei) pana la emiterea facturii.

Si da, a prim contractul imediat pe mail, plus cererea de reziliere a contractului cu actualul furnizor si trecerea la ei.
De reziliere, anuntarea distribuitorului... s-au ocupat ei.

gi-jane2 a scris:

Ba, sa credeti...contractele se primesc in 5 min pe mail cu întrare in vigoare peste 3zile. Cu facturile inca nu au rezolvat, dar nu e o problema, practic, consumi si platesti mai incolo.

Contractul l-am primit pe mail, in aceeasi zi in care am trimis cererea si celelalte acte (11 octombrie). Pe data de 1 noiembrie am fost sunat de la Enel sa le dau contorul.Le-am dat,insa ultima factura a venit cu cativa kilowati in plus fata de ce am citit eu,probabil au estimat ei. Dupa ce am achitat factura de la Enel, am observat ca nu mai am acces la contul meu de la ei.In ceea ce priveste Hidroenergetica, am trimis pe mail citirea in data de 24 noiembrie. Intai mi-au cerut sa confirm adresa de mail, apoi mi-au trimis un nou mail cu datele trimise de mine. Am auzit si eu ca nu s-au transmis facturi de la Hidroenergetica si care este problema? Atunci cand o sa vina o sa le platesc toata suma, banii oricum ii pun deoparte lunar. Daca doriti va pot dovedi ca am primit contractul. In ceea ce priveste speta in cauza, daca cititi din nou mai atent, eu nu am spus decat ca poate rezilia contractul si ca poate reveni la acelasi furnizor sau la oricare altul care este mai convenabil si am dat exmplul meu la Hidroenergetica.

Alte discuții în legătură

Bună seara!!!!am aflat ca sunt client enel pt gaze naturale..contractul ... Paras1 Paras1 Bună seara!!!!Am aflat ca sunt client Enel pt gaze naturale..contractul fiind falsificat...nu am semnat nimic...am cerut originalul de la ei și spun ca nu au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,acum un an am decis să mă mut de la engie la enel ... Cristinalautaru Cristinalautaru Buna ziua,acum un an am decis să mă mut de la Engie la Enel datorita prețului foarte mare la gaze și chiar am semnat un contract foarte avantajos cu ... (vezi toată discuția)
Enel nu mi-a mai emis factura din luna mai Sissy2022 Sissy2022 Buna ziua, Sunt abonat casnic Enel la energie electrica si gaze naturale. Problema mea este la energie electrica. Mie pe acest an mi-a fost emisa o ... (vezi toată discuția)