avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocatul si imaginea lui
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatul si imaginea lui

Hello,

Am si eu o curiozitate. In ce masura avocatii si cabinetele lor de avocatura au grija de imaginea lor? Cum aveti grija de imaginea voastra, chiar si atunci cand postati pe forumuri sau... atunci cand comunicati cu un client...? E asta o grija pentru voi?

Multumesc,
Cristina
Cel mai recent răspuns: ContSters120042 , utilizator 19:23, 21 Ianuarie 2010
Foarte frumos si interesant subiectul dedus discutiei.
Nu sunt avocat,dar am trait mult printre avocati si am multi prieteni de mare valoare din randul acestora. Cei mai multi dintre avocati sunt de mare valoare intelectuala si de o deosebita probitate profesionala,ca si cei mai multi dintre cei care posteaza pe acest site, pentru care am o deosebita stima
Cred ca avocatul roman,trebuie sa faca mult mai mult pentru imaginea sa,pentru imbunatatirea comunicarii atat cu clientul cat si chiar cu instantele de judecata.
Cred ca avocatii de renume,trebuie sa ia mai multe procese"pro bono" si sa nu se multumeasca numai cu sporadice aparitii in media.
Cred ca la nivelul actual de "bunastare" a populatiei romane si al majoritatii potentialilor clienti,trebuie sa existe o mai mare intelegere in vederea stabilirii unor onorarii mai accesibile.
Cred ca trebuie sa existe o mai buna conclucrare cu instantele de judecata,existand de ani de zile un anume "imobilism" in aceste relatii,datorat unor perioade apuse din istoria noastra,dar si existentei in sistem a unor persoane cu anumite vederi care nu fac bine scopului comun,care este infaptuirea justitiei.
De asemeni cred ca intre avocatii de notorietate si cei aflati la inceputul unei cariere sau care nu au "cotatii" excelente,trebuie sa existe relatii mult mai stranse si ce nu,de ajutorare reciproca.
Cred ca "spiritul de casta",in cel mai bun sens al cuvantului ,trebuie sa fie mai puternic,spre binele acestei profesiuni nobile,dar si pentru sporirea consideratiei pe care o merita aceasta actvitate intelectuala.
Imaginea este creata de cei care practica avocatura ,de aprecierile clientilor si de capacitatea profesionala care pana la urma se oglindeste in "produsul finit" al acestei munci-infaptuirea justitiei,nu ca a"auxiliari" ai sistemului,ci ca "actori principali"..

Asa cum spuneam din punct de vedere profesional, "farmecul" vine din existenta cumulata a promptitudinii, competentei si eficientei, iar din punct de vedere strict personal, incep sa cred cu tarie ca adevaratul farmec il reprezinta iubirea de oameni, mila si solidaritatea fata de acestia, capacitatea de empatie. Dar, ca sa parafrazez din nou un personaj minunat, Apostolul Pavel spunea ca "mai presus de toate este dragostea". Este vorba de dragostea de oameni, in sensul ei cel mai profund si care face de fapt, ca toata ...minunea eului nostru sa fie cu adevarat evidenta si folositoare, iar nu numai o stralucire, oricat ar fi ea de frumoasa.
Sa devenim deci, cu totii, cat mai ...minunati!:D :vishenka::love::D
Depinde as zice la ce scoala te-ai format. Eu spre exemplu sunt baba.
Adica am invatat sa imi pazesc imaginea de la un maestru de moda veche, aristocrat al avocaturii (desi usor fanfaron :"> ) si de la clientii acestuia.
O sa ma intrebati, firesc: atunci de-asta semnati doar cu o initiala? Nu va asumati in totalitate opiniile si va este teama sa nu va afecteze imaginea o opinie gresita?
Si va raspund, daca v-a trecut aceasta intrebare prin minte, ca imi asum in totalitate opiniile on-line insa interpretez un pic mai restrictiv norma de publicitate in profesia noastra, asa cum e prevazuta in statut, lege, cod deontologic.
Referitor la imaginea mea vs. comunicarea cu un client, fiind eu baba, cum spuneam la inceput... vreti sa scriu vreo ora pe topic-ul asta??
:dance3:
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ContSters120042, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre dragoste hampu hampu daca sotia mea nu imi este pe plac si m-am casatorit cu ea din mila...si avem si un copil dar acum a aparut o fosta mare iubire de a mea si vrea sa ma impac cu ... (vezi toată discuția)
Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Avocati fara clienti sbdcl sbdcl este adevarat ca sunt foarte multi avocati in bucuresti,este adevarat ca sunt multi care nu au clienti?si care alearga dupa clienti?cum iti faci rost de ... (vezi toată discuția)