avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu auto fara RCA (fara proces verbal politie)
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu auto fara RCA (fara proces verbal politie)

Buna seara,
in data de 29.11 am fost lovit de o masina asigurata(credeam eu) la Asirom. La locul accidentului soferul si-a cunoscut vina, si am hotarat sa facem amiabila. Mi-a aratat asigurarea lui, parea in regula, expira in Aprilie 2023. Pe 5.12 am fost la Asirom pentru constatarea daunei, si acolo totul a decurs ok. Astazi am primit in posta un plic de la Asirom. Continutul este urmatorul:

[...]
Va comunicam ca dosarul de dauna sus-mentionat nu se poate instrumenta deoarece polita de asigurare cu nr XXXX a fost reziliata la solicitarea asiguratului din data de 05.11.2022, prin urmare dosarul de dauna se respinge conform art 12, pct d) din Legea 132/2017.
[...]

In cazul de fata, eu am cum sa imi recuperez banii pentru reparatia masinii, pe cai legale? Am citit ca in cazul unui accident cu o masina fara RCA, banii pot fi recuperati prin BAAR. Insa din cate am inteles, este nevoie de proces verbal de la politie pentru acest lucru. Evident ca nu am asa ceva cat timp am completat amiabila, si am aflat de abia astazi ca vehiculul era neasigurat.
Cel mai recent răspuns: anstj , utilizator 20:22, 10 Decembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Da, am poze la documentele urmatoare: CI,permis, talon, asigurare (anulata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Problema rca cornel_marius cornel_marius Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)
Urgent ! avem următoarea situatie: - masina găsită lovită grav in ... silvana25 silvana25 Avem următoarea situatie: - masina găsită lovită grav in parcare, accident declarat de către soferul vinovat la politie; - asigurarea vinovatului s-a ... (vezi toată discuția)