Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul tatălui nostru 1/2 din apartament ( certificat moștenitor și intabulare carte funciara), iar pe cealalta jumătate în cotă de 1/2 este coproprietar o doamna cu care tatăl meu a stat ( nefiind căsătorit legal) după ce părinții noștrii au divorțat. Doamna are un act translativ de proprietate de dare în plata pentru stingerea sumei de 80.000 Ron. In acest moment doamna ne-a dat în judecată pentru ieșirea din indiviziune și obligarea la plata cheltuielilor de judecată . La notar apartamentul a fost calculat la valoarea de 52.000€. Încă nu am luat o hotărâre dacă-i vom plăti partea sau îl punem în vânzare, dar as vrea sa știu suma pe care o va primi doamna este de 80.000 Ron sau jumătate din valoarea apartamentului. Iar cheltuielile de judecată se refera inclusiv la acel procent pe care din cate am citit ea l-a platit când ne-a acționat? Menționez că tatăl nostru a decedat pe 8 decembrie 2021, însă doamna e foarte grăbită și în acest an a avut o atitudine destul de agresiva verbal atât cu mine cât și cu fratele meu. Noi am dezbătut moștenirea in iunie, dar în aprilie doamna ne suna că a găsit cumpărător, si ea vrea 30000€ că așa știe ea că se vând acolo apartamentele. ( ap. este în Buzău , doamna din Iași).
După discuția cu dvs. așa vom proceda...mulțumesc mult de răspunsuri. Încă o întrebare...25 de zile calendaristice sau lucrătoare? ...scrie doar 25 de zile de la primirea prezentei comunicări.
sunt calendaristice, fara a socoti ziua in care ati primit plicul si nici data depunerii, daca ultima zi pica in zi nelucratoare, ultima zi e prima lucratoare. Oricum, nu o lasati pe ultima zi.
Succesiune
sorineldobre
Respectele mele tuturor ! Vreau sa fac o succesiune in urma decesului mamei mele in 30.08.2023 . Am succesiunea de pe urma decesului tatalui meu in care masa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
al1n
Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)