avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune contencios administrativ pentru recuperare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune contencios administrativ pentru recuperare CASS pensie

Buna seara. In cazul unei actiuni in contencios administrativ intre o persoana fizica si statul (referitor la decizia CCR privind retinerea CASS pentru pensiile peste 4000 lei), pot sa cer obligarea paratilor la plata dobanzilor legale aferente sumelor reținute cu titlu de contribuții la asigurarile de sanatate? Daca da, trebuie sa mentionez eu suma sau este sabilita de catre instanta? De asemenea, trebuie sa mentionez eu ce tip de dobanda este, remuneratorie / penalizatoare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:01, 6 Ianuarie 2023
Deciziile CCR produc efecte pentru viitor.
Ar trebui sa analizati acest aspect cu atentie.

Daca va mai retin bani si dupa decizia CCR aveti de analizat situatia juridica dar fara dobanzi.
Buna seara. Multumesc pentru raspuns. Deci sa inteleg ca nu putem recupera sumele retinute inainte de decizia CCR pe anul 2022?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie asa îmi rezulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa cass Logos1 Logos1 Buna ziua Daca un pensionar a vandut un teren in iunie 2008, cu putin inainte de modificarile legii 95/2008 - care parca se aplica de la 1 iulie 2008 - si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, se pot recupera banii opriți în 2021 din pensiile ... Sanda Nicolăescu 52 Sanda Nicolăescu 52 Bună ziua, Se pot recupera banii opriți în 2022 din pensiile mai mari de 4000 lei pt. CASS? Ce trebuie făcut? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Dobanda legala remuneratorie gina68 gina68 Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea informatie : am acordat salariatilor in oct 2019, transa I, drepturi castigata in urma unei hot. jud. (drept ... (vezi toată discuția)