avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar de persoane fictiv la intretinere față de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar de persoane fictiv la intretinere față de adevar

Stimă! Am întâmpinat o problema în blocul în care locuiesc. De mai exact 3 luni, la întreținere ni s-au mai adăugat 3 persoane într-un apartament de 60mp².
În apartament locuiesc, cu chirie, doar eu cu prietena mea în urma unui contract bine structurat. S-a ajuns să fim 5 persoane din cauza "mi-a zis vecina că în apartament locuiesc mai multe persoane, iar conform consumului ar fi un nr. de 5 persoane", ca să fie totul clar, avem centrală termică în apartament (așa au toate ap. din bloc, fiind unul relativ nou), consumul despre care vorbește administratorul face referire doar la apa rece care într-adevăr a fost în medie de 14,3 mc de apă (media a 3 luni), suntem tineri nu prea am ținut cont de câtă apă consumăm, dar fără vreo verificare în prealabil, acesta ne-a trecut 5 persoane la întreținere și este incorect și nedrept. Au fost multe vorbe între proprietar și administrator pe acest aspect, dar administratorul o ține tot pe a lui. De la o întreținere în care plăteam între 220-260 de lei, s-a ajuns la 310-340 de lei, aproape 100 de lei în plus.
Vă rog să-mi spuneți, există vreun act normativ în baza căruia aș putea acționa juridic împotriva asociației sau aveți vreo soluție la această problemă?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
Edvach, utilizator
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 23:02, 11 Ianuarie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu vă înțelegeți cu administratorul, aveți soluția de a vă adresa instanței. Obligați asociația să treacă numărul real de persoane și puteți solicita restituirea sumelor achitate suplimentar.
Ar trebui ca și proprietarul și chiriașul sa conteste în scris.
Apoi, dacă nu se rezolva se p9ate ajunge la judecata.
Insa, ar cam trebui avocat.
Costurile cu avocatul se recuperează dacă câștigați procesul.

București 2023
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu este temeinic si legal inregistrarea in evidenta de calcul intretinere lunara a unui numar majorat de persoane
Sesizati oficial presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare pentru inregistrarea numarului real de locatari
Dacă nu vă înțelegeți cu administratorul, aveți soluția de a vă adresa instanței.

Conform precedente,orice actiune promovata de catre locatari impotriva administratorului de imobil au fost solutionate de catre instantele de judecata in defavoarea locatarilor care nu detin calitate procesuala in raport de administratorul de imobil care este angajatul asociatiei de proprietari
Nu se da in judecata administratorul ci asociatia.
Insa, exista ceva probleme juridice in cazul dat si de aceea este necesar sa aiba avocat daca vrea sa ajunga la judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu locuiesc in Germania si am fost trecuta cu 1 persoana pentru stiau ca am de unde plati, desi nu vin acolo decat in concedii. Consumul "mare" de apa e dupa ei mai mult de 3 mc pe luna, dupa mine asta e limita pentru cine face dus cel mult 1 data/saptamana. Ce nu v-au zis e ca trebuie declaratie pe proprie raspundere ca locuiti doar 2 in acel apartament. E posibil ca ei sa se acopere cu o hartie care descrie acel asa-zis consum mare de apa si desconsidera cele minim 15 zile pe luna, care pot fi de altfel dovedite si cu citirea contoarelor de electricitate si gaz, pe care e evident ca nu au vrut sa o faca. Vor bani in plus, iar eu va zic ca nu ii pot recupera decat prin judecata. Exista o lege din 2022 care da dreptul unui astfel de comitet (care poate fi constituit si din oameni certati cu legea) sa incalce legea, deci sa fie practic stat in stat. Mie mi-au facut asta pentru ca ma invidiaza (ce vecini minunati am!) si pentru ca sunt oameni putin spus de proasta calitate. Niste oameni normali si corecti nu fac asa ceva fara sa va anunte, deci o sa refuze cu obstinatie sa dea un ban nemeritat inapoi. Eu le-am trimis adeverinta prin posta. cu nr de trimitere. Au mai aruncat altele inmanate la gunoi, prin posta teoretic nu o pot refuza.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o întrebare referitor la cheltuieli comune care ... Maryegy Maryegy Buna ziua, Am o întrebare referitor la cheltuieli comune care mi se pun in fiecare luna la asociatie de locatari,inclusiv consumul de apa rece pentru care ... (vezi toată discuția)
Calcul cote geony geony Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca este legal sa treci la cotele de intretinere proprietarii care sunt plecati cu cerere de scoatere si si-au inchiriat ... (vezi toată discuția)
Stabilirea numarului de persoane la intretinere andrei1302 andrei1302 Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente. La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica \"eronat\" numarul de ... (vezi toată discuția)