avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar de persoane fictiv la intretinere față de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar de persoane fictiv la intretinere față de adevar

Stimă! Am întâmpinat o problema în blocul în care locuiesc. De mai exact 3 luni, la întreținere ni s-au mai adăugat 3 persoane într-un apartament de 60mp².
În apartament locuiesc, cu chirie, doar eu cu prietena mea în urma unui contract bine structurat. S-a ajuns să fim 5 persoane din cauza "mi-a zis vecina că în apartament locuiesc mai multe persoane, iar conform consumului ar fi un nr. de 5 persoane", ca să fie totul clar, avem centrală termică în apartament (așa au toate ap. din bloc, fiind unul relativ nou), consumul despre care vorbește administratorul face referire doar la apa rece care într-adevăr a fost în medie de 14,3 mc de apă (media a 3 luni), suntem tineri nu prea am ținut cont de câtă apă consumăm, dar fără vreo verificare în prealabil, acesta ne-a trecut 5 persoane la întreținere și este incorect și nedrept. Au fost multe vorbe între proprietar și administrator pe acest aspect, dar administratorul o ține tot pe a lui. De la o întreținere în care plăteam între 220-260 de lei, s-a ajuns la 310-340 de lei, aproape 100 de lei în plus.
Vă rog să-mi spuneți, există vreun act normativ în baza căruia aș putea acționa juridic împotriva asociației sau aveți vreo soluție la această problemă?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
Edvach, utilizator
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 23:02, 11 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Atentie! Lista de plata poate fi contestata in termen de 10 zile de la afisare!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde se respecta legea asocitatiilor de proprietari?! Ca si proprietar intreb. Asociatiile stabilesc tot felul de aberatii, inclusiv cheltuieli majore ce se incaseaza pe "cont personal" ca sa mearga mai repede. Cand intrebi in sedinta de ce se incaseaza pe cont personal intretinerea raspunsul e "nu au iesit actele, nu vrem sa ramanem restanti, comitetul a decis" la bloc nou, dat in folosinta de peste 1 an...E o loterie oricum si o cearta continua, reclamatii constante si raspunsul "vinde daca nu-ti convine traiul la comun".
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o întrebare referitor la cheltuieli comune care ... Maryegy Maryegy Buna ziua, Am o întrebare referitor la cheltuieli comune care mi se pun in fiecare luna la asociatie de locatari,inclusiv consumul de apa rece pentru care ... (vezi toată discuția)
Calcul cote geony geony Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca este legal sa treci la cotele de intretinere proprietarii care sunt plecati cu cerere de scoatere si si-au inchiriat ... (vezi toată discuția)
Stabilirea numarului de persoane la intretinere andrei1302 andrei1302 Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente. La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica \"eronat\" numarul de ... (vezi toată discuția)