avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum mă pot apăra de compania de recuperare Kredyt ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum mă pot apăra de compania de recuperare Kredyt Incaso, care ...

Cum mă pot apăra de compania de recuperare Kredyt Incaso, care a înregistrat o creanță despre care nu am fost notificat de fostul cedent?

Aparent, în data de 24.11.2022 a fost înregistrată pe numele meu o datorie la Orange România Communications, fostă Telekom, deși eu nu mai sunt client la Telekom de când am fost forțat trecut la rețeaua Orange. Am portat la alt operator, dar acum aflu despre o datorie de aproape 400 lei abia de la o companie de recuperări, Kredyt Incaso. Nu cunosc de unde provine această sumă și nu am fost niciodată notificat de Telekom sau Orange.

Tot ce am citit pe net despre acesti oameni este extrem de prost. Nu are nimeni nimic bun de spus despre ei, unii oameni se plâng că au fost dați în judecată, deși au plătit, și unii experți legali spun că operează ilegal.

Această companie. deși nu știu cum, are adresa mea, și sunt aproape sigur că suma este fictivă, dar nu am cum să verific 100%. Pot să fiu dat în judecată pe o creanță fictivă? Este bine să plătesc oricum și să păstrez chitanța? Această companie îmi cere și CNP-ul ca să verifice plata. Ce sigranță am că nu îmi vor folosi CNP-ul abuziv?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:50, 15 Ianuarie 2023
Mergeți cu actele la avocat, poate s-a prescris și scăpați de datorie.
Mergeți la avocat mai înainte de a face orice plată.

Chiar vineri am vorbit cu un client care deși avea numărul meu a plătit și apoi m-a sunat.
Acum nu îl mai pot ajuta pentru ca dacă ma suna scapa în scurt timp de datorie, după estimarea mea juridica.

Scris din București 2023
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Problema este că nu sunt sigur de prescriere. Portarea am facut-o în 2022, iar suma ar putea reprezenta perioada contractuală rămasă de la fostul Telekom. Desigur, Orange nu m-a contactat niciodată despre nicio sumă neplătită, de fapt nu au avut niciun fel de comunicare cu mine.

Am intrat într-un magazin Orange să cer explicații, iar cei de acolo au spus că nu mai au nicio treabă și să mă înțeleg cu firma de recuperare.

Dacă merg la avocat, ce acte i-ar trebui? Am doar scrisoarea de la compania de recuperări.
Operatorul Orange a preluat intreaga evidentasi beneficiari servicii de la Telekom,deci automat figurati ca si debitor fata de Orange
Firma despre care faceti vorbire=recuperatorul ,detine datele dv din baza d edate telekom preluata de catre Orange
Verificati responsabil data debitului ca sa verificati daca nu a intervenit termenul general de prescriptie de 3 ani
Nu achitati suma pana nu clarificati vechimea debitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cesiune de creanta - abonament telekom CosminAdrian CosminAdrian Buna ziua . Am primit acasa o notificare in legatura cu faptul ca datoria mea de la TELEKOM a fost vanduta catre o firma de recuperari. Ideea e in felul ... (vezi toată discuția)
Somație de plată telekom, de la orange .. vladutvlad vladutvlad Somație de plată , abonament Telekom , dată de Orange România .. Bună ziua, am primit ieri un telefon, de la o firmă de recuperare, prin care îmi spun ... (vezi toată discuția)
Executare silita orange valimar valimar Buna ziua !! Acum doi ani m-am portat de Orage la Telekom ,motivul fiind lipsa semnanului ! Dupa achitarea si ultimei facturi catre Orange in valuare de 300 ... (vezi toată discuția)