avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Unui consilier primar i se pot da prin nota interna ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Unui consilier primar i se pot da prin nota interna atribuții ...

Unui consilier primar i se pot da prin nota interna atribuții specifice funcțiilor publice , mai exact consilier in cadrul compartimentului Contabilitate ( casierie ) ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:16, 18 Ianuarie 2023
Eu zic că nu. Codul Administrativ, art. 541 prevede că:
(2) Rolul personalului contractual care ocupă funcţiile prevăzute la art. 539 lit. c) ( cele încadrate în cabinetele demnitarilor şi aleşilor locali şi în cadrul cancelariei prefectului) este de a-l sprijini pe demnitarul sau alesul local la cabinetul căruia este încadrat, respectiv pe prefectul în a cărui cancelarie este încadrat, în realizarea activităţilor direct rezultate din exercitarea atribuţiilor care îi sunt stabilite prin Constituţie sau prin alte acte normative.

Ori casieria nu are nimic de-a face cu sprijinirea primarului în activitatea sa.

Plus că delegarea de atribuții se face prin dispoziție, nicidecum prin notă internă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare atributii de audit intern intr-o primarie Catalina Cabun Catalina Cabun Buna ziua. Lucrez intr-o primarie dintr-o comuna de gradul III pe un post contractual. As dori sa stiu daca prin dispozitie a primarului imi pot fi ... (vezi toată discuția)
Atributiile de serviciu ale consilierului personal al primarului nikip2266 nikip2266 Buna ziua, o cunostinta care este consilier personal al primarului unei comune doreste sa afle daca in baza statutului sau de personal contractual pe care il ... (vezi toată discuția)
Primarul numeste unilateral consilierii personali? parasolarul parasolarul Primarul poate organiza concurs pentru ocuparea unui post de consilier personal pe care il va numi prin dispozitie fara implicarea in nici un fel a consiliului ... (vezi toată discuția)