avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Buna ziua , am un proces pe rol obiectul fiind ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Buna ziua , am un proces pe rol obiectul fiind grăniţuire. ...

Buna ziua , am un proces pe rol obiectul fiind grăniţuire. Raportul de expertiza a fost depus la dosar in 22.11.2022 chiar in ziua procesului . Următoarea data a procesului a fost in 17.01.2023. Pârâții in ziua procesului(17.01.2023) au depus obiecțiuni . Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu legea și articolul care prevede faptul ca aceste obiecțiuni trebuiau depuse cu 10 zile la dosar înainte de termenul de judecată . Menționez faptul ca doamna președinte a menționat acest aspect și a lăsat la atitudinea avocatei mele dacă accepta sau nu aceste obiecțiuni . Nu inteleg de ce avocata a acceptat acest aspect având in vedere ca pârâții au avut la dispoziție mai bine de o luna ca sa facă acest lucru . Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:26, 18 Ianuarie 2023
Buna ziua,
Poate că obicțiunile depuse, vă profită și dvs. De aceea le-a acceptat d-na avocat pe care o aveti angajata. Ea stie cel mai bine ce se află în dosar.
Daca obiectiunile la raportul de expertiza au fost acceptate de catre instanta de judecata, nu sunt motive sa contestati faptul respectiv.
In aceeasi idee se incadreaza si acceptarea de catre instanta ca raportul sa fie depus la termenul de judecata.
Daca nu se acceptau obiectiunile la momentul depunerii, mai trecea un termen de judecata fara ca acestea sa fie luate in discutie de catre instanta. In concluzie era termen pierdut.
In procedura curenta, instantele accepta frecvent rapoarte, documente justificative, obiectiuni, etc., depuse in instanta, la termenul de judecata, nu numai daca au fost depuse cu 10 zile inainte de termenul de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni ref la expertiza ,evaluare ili1 ili1 Buna,, sunt parat in dosar civil ,reclamantul si paratul sau intalnit cu expertul desemnat.Raport depus ,reclamantul inainteaza obiectiuni ,judecatorul accepta ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo cu nabadai gabi_75 gabi_75 Am un dosar avand ca obiect ,,uzucapiune\". S-au administrat toate probele si s-a ajuns la expertiza topo care s-a efectuat dar cu foarte multe discrepante. ... (vezi toată discuția)
Pot solicita anularea expertizei imobiliare? sim0na sim0na Intr-un proces civil de granituire s-a dispus de catre instanta efectuarea unei expertize tehnice imobiliare pentru delimitarea a doua imobile vecine si ... (vezi toată discuția)