avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Bună ziua, sunt parte într-un proces de divorț și ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Bună ziua, sunt parte într-un proces de divorț și partaj. ...

Bună ziua, sunt parte într-un proces de divorț și partaj. A fost desemnat un expert judiciar, a făcut expertizarea bunurilor, dar nu depus la dosar nici un Raport de expertiza, timp de un an de zile, fără nici o motivație la șapte termene de proces. A fost desemnat un alt expert, care a făcut ce trebuia la timp. Întrebare :pot sa fac PLÂNGERE împotriva acestui expert, ca timp de opt luni nu a dat nici un răspuns la proces, eu fiind si in divorț, stand in chirie si plătind o sumă mare de bani.??? Pot sa cer despăgubire pentru cele opt luni de prelungire a procesului din cauza acestui expert, fara nicio MOTIVARE?
VA MULȚUMESC!
O zi binecuvântata!

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este dreptul dvs. sa credeti si sa deschideti actiune in instanta. Personal, nu cred sa obtineti despagubiri.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si dvs. trebuia sa insistati ca sa se disjungă cauzele, să nu se soluționeze impreuna!

Udateanu Valerica a scris:

Bună ziua, va mulțumesc pentru răspuns. Eu am depus doar cererea de divorț, iar paratul a venit cu întâmpinare si a cerut si partajul.
Va mulțumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Mai jos regăsiți cadrul legal pentru aspectele puse în discuție de către dvs.

Despăgubiri pentru amânarea procesului

Art. 189. - Codul de procedură civilă
Cel care, cu intenţie sau din culpă, a pricinuit amânarea judecării sau a executării silite, prin una dintre faptele prevăzute la art. 187 sau 188, la cererea părţii interesate, va putea fi obligat de către instanţa de judecată ori, după caz, de către preşedintele instanţei de executare la plata unei despăgubiri pentru prejudiciul material sau moral cauzat prin amânare.

Stabilirea amenzii şi despăgubirii

Art. 190. -
Abaterea săvârşită, amenda şi despăgubirea se stabilesc de către instanţa în faţa căreia s-a săvârşit fapta sau, după caz, de către preşedintele instanţei de executare, prin încheiere executorie, care se comunică celui obligat, dacă măsura a fost luată în lipsa acestuia. Atunci când fapta constă în formularea unei cereri cu rea-credinţă, amenda şi despăgubirea pot fi stabilite fie de instanţa în faţa căreia cererea a fost formulată, fie de către instanţa care a soluţionat-o, atunci când acestea sunt diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

expertiză judiciară.buna ziua! intr-o cauza de succesiune expertul tehnic nu a depus ... avramovici avramovici Buna ziua! intr-o cauza de succesiune expertul tehnic nu a depus in termenul de 10 zile la cererea instantei o completare la raportului de expertiza ia eu am ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo intr-un proces civil aflat pe rol din mai 2005 virgilmarian virgilmarian -expertul tehnic numit de instanta a efectuat masuratorile terenului acum un an si jumatate dar nu a depus nici pana-n prezent lucrarea in instanta -m-am ... (vezi toată discuția)
Problema raport expertiza - proces civil retrocedare teren Andra_Mari Andra_Mari Buna ziua. Ma adresez comunitatii cu urmatoarea problema. Am avut un titlu de proprietate pentru un teren extravilan in suprafata de 2,4 ha. In urma unui ... (vezi toată discuția)