avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suuccesiune cu peripetii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suuccesiune cu peripetii

Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( a avut 2 fete).Casa dupa care se dezbate succesiunea este pe numele bunicii. Recapituland: unchiul a murit inainte de bunica nu are copii sotia lui traieste, tata amurit dupa bunica are 2 fete+sotia.Cine si cat mosteneste in acest caz?
Am primit o hot. de la tribunal cf caruia matusa -sotia fiului predecedat mamei primeste 1/2 din casa !!!Este cam aiurea.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:24, 22 Ianuarie 2010
buna seara!
da cam asta e ideea ca nu putea primi nimic, din capul locului.
sa vina in nume propriu la succesiune nu se putea, doar dc unchiul deceda dupa bunica.
aceasta era singura varianta.
hot judecatoreasca cand ati primit-o?
buna seara !
hot judecatoreasca am primit acum 2 sapt
termen de depunere cerere corect erori mat este 15 zile ca la recurs?
buna seara!
as zice totusi sa faceti recurs.
nu prea vad sa se palice dis art 281.
buna seara!
multumesc pentru raspunsuri
as mai avea o intrebare: noi am avea drept la mostenire dupa unchiul?
buna seara!
dvs nu, tatal dvs care era in viata la data decesului acestuia si bunica.
dar dvs prin retransmitere veti culege ce se cuvenea tatalui dvs, iar in masa succesorala a bunicii va intra o cota parte din mostenirea fiului.
problema se pune astfel; daca in termenul de op succ de 6 luni de la data decesului unchiului autorii dvs tatal-bunica au facut acte de acceptarea acestei succesiuni, tacite sau exprese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune Eugenar Eugenar Buna ziua. Speta este următoarea: bunicul meu a decedat in 2008. La acel moment s-a făcut o succesiune în urma căreia au rezultat 4 moştenitori: ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)